Kotimaa

Väki vähenee, mutta pidot paranee, sanoi Orpo viitaten valmistuviin neuvottelukokonaisuuksiin.

Orpo: "Kyllä tässä maaliin ensi viikolla päästään"

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) on luottavainen, että kuudetta viikkoa jatkuvat hallitusneuvottelut päättyvät ensi viikolla.

Orpo sanoi toimittajille Säätytalossa torstaina, että neuvotteluissa tehdään tiiviisti töitä ja asioita valmistuu.

– Väki vähenee, mutta pidot paranee, Orpo sanoi viitaten valmistuviin neuvottelukokonaisuuksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Orpon mukaan hallitusta neuvottelevien puolueiden puheenjohtajat olivat hyväksyneet torstaina muun muassa kunta- ja aluehallintolinjaukset sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kokonaisuuden.

Hän sanoi myös, että sisäisen turvallisuuden ja työllisyyden kokonaisuuksia neuvottelevat ryhmät alkavat olla valmiit. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi torstaina aamupäivällä, että ansiosidonnaisen malli on valmis ja muistakin työmarkkina-asioista on jo sovittu.

Ratkaisematta sen sijaan ovat esimerkiksi talouden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudet, samoin kiista kehitysyhteistyön määrärahojen kohtalosta. Vielä aamupäivällä Orpo sanoi, että kehitysyhteistyö on päätöstä vaille valmis.

Orpo kertoi tavoitteekseen, että ensi viikon maanantaina ja tiistaina pyritään saamaan aikaan mahdollisimman paljon valmista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tällä hetkellä on sellainen yleistuntuma, että kyllä tässä maaliin ensi viikolla päästään.

Neuvotteluissa eri asioita ratkotaan kuhunkin teemaan keskittyneissä ryhmissä, minkä jälkeen varsinkin kinkkisimpiin kysymyksiin odotetaan hyväksyntää puheenjohtajien kesken.

Viikonlopun ajan puheenjohtajien työtä haittaavat Anna-Maja Henrikssonin (r.) velvoitteet. Henriksson lähti torstaina oikeusministerien kokoukseen Luxemburgiin, minkä lisäksi RKP:llä on viikonloppuna puoluekokous.

– Yhdellä jäsenellä on ministeritehtäviin ja puoluekokoukseen liittyviä aikatauluja, joille emme voi mitään. Aikataulullisesti tämä olisi voinut mennä paremmin, Orpo sanoi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä