Viihde

Päivän leffapoiminnat: Esko Salminen ja muut jatkosodan synkät miehet

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Pedon merkki

★★★ Jaakko Pakkasvirran draama pohjautuu Olavi Paavolaisen kirjaan Synkkä yksinpuhelu . Se nimi olisi sopinut elokuvallekin, sillä kovin yksin ja rutistunein otsin siinä puhutaan. Armeijan tiedotusosaston miehet Kaarlo ( Esko Salminen ), Olavi ( Hannu Lauri ) ja Usko ( Vesa-Matti Loiri ) kokevat jatkosodan tuhovoiman kukin omalla tavallaan. Vähemmän kaavamaisesti ajan tunnoista kertovat Esa Vuorisen kuvaus ja Otto Donnerin musiikki. (Suomi 1981)

Yle Teema & Fem klo 21.55

The Book Of Henry

 Colin Treworrowin elokuva on äkkiväärä sekoitus sokeria ja suolaa. Se alkaa lapsineron, yksinhuoltajaäidin ja pikkuveljen hupsuna pienperhekomediana. Siitä rojahdetaan ensi-ihastuksen kautta teinidekkari-touhuihin, ja edelleen todella pimeisiin vesiin. Jos matikkahirmu Jaeden Lieberherissä , veli Jacob Tremblayssa ja äiti Naomi Wattsissa on vielä alussa lämmintä luontevuutta, se katoaa pian kuin rukkanen mutaan. (USA 2017)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TV5 klo 21.00

Riddick - paluu

★★★ Alkuviikon kuupan nollaus luonnistuu David Twohyn toimintajännärillä. Vin Diesel on kiiluvasilmäinen murinasuu Riddick, joka ilmeisen ikuisella pakomatkallaan kohtaa syrjäisen planeetan oudot otukset ja pirullisen sitkeät palkkionmetsästäjät. Kun hengissä pysyminen on kutsumus, ei joka lajin nokkapokasta, asetaisteluista ja räjähdyksistä ei ole pulaa. Kun aivot ovat jo valmiiksi varastossa, muuta ei kaipaakaan. (Britannia/USA 2013)

Hero klo 21.00

Sotaelokuva perustuu Olavi Paavolaisen päiväkirjateokseen Synkkä yksinpuhelu. Näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Esko Salminen Kaarlona ja Matti Pellonpää hulluna sotilaana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä