Viihde

Päivän leffapoiminnat: Glamour pettää unelmakaupungissa – viiden tähden poliisijännärissä riittää riesaa konnista ja kollegoista

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

L.A. Confidential

★★★★★ Todellisuus on armoton, ja unelmat myös James Ellroyn romaaniin pohjautuvassa poliisijännärissä. Ohjaaja Curtis Hanson sai mukaan kovien kasvojen sarjan. Kun Russell Crowe , Guy Pearce ja Kevin Spacey tutkivat ampumatapausta 1950-luvun Los Angelesissa, riittää riesaa sekä konnista että kollegoista. Naisten osa on alistettu, ajan ja paikan tapaan. Kim Basinger onnistuu silti väläyttämään aitoa ihmistä glamourin alta. (USA 1997)

Yle Teema & Fem 4.9. klo 21.25

Avengers: Age of Ultron

★★★ Samalla kun pandemia on sulkenut Hollywoodin hanat, ovat myös Marvel-fanit jääneet ilman ryskääviä toimintaseikkailuitaan. Lohduksi voi katsoa tätä, jossa supersankareiden saaga ottaa harppauksen kohti Endgame-episodin loppuhuipennuksia. Robert Downey Jr , Scarlett Johansson , Chris Hemsworth , Mark Ruffalo ja muut pääsevät temmeltämään näyttävästi, kun eko-tietoinen tekoäly uhkaa ihmiskuntaa. Vähintäänkin. (USA 2015)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nelonen 4.9. klo 22.00

Ihan yössä

★★★ Isä sanoi, että kannattaa juoda, pössytellä ja vaihtaa miestä kuin linja-autoa. Ja Amy totteli. Judd Apatow ohjasi Amy Schumerin kirjoittaman ja pääosittaman komedian, jossa romantiikka lopulta pilkistää kuin pilkistääkin. Kaksikko on joskus riemastuttanut räjähtävämmin, mutta viihteestä elokuva kyllä käy. Barry-sarjan säikky Bill Hader esittää symppistä urheilulääkäriä, johon bilettäjä-toimittaja lipsahtaa ihastumaan. (USA 2015)

Frii 4.9. klo 22.55

Tyylikkäässä poliisijännärissä Kim Basinger väläyttää aitoa ihmistä glamourkuoren alta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä