Viihde

Päivän leffapoiminnat: Meksikolaisiskijä pakenee menneisyyttään Turun kaamoksessa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Bayoneta

 Kyzza Terrazasin elokuva löytää kaamos-Suomesta vastineen päähenkilönsä tunnoille. Masennus nimittäin jyllää, kun meksikolainen nyrkkeilijä pakenee menneisyyttään kaikista maailman paikoista Suomen Turkuun. Luis Gerardo Méndez potee roolissa uskottavaa ahdistusta, ja hakee paikallista elämänsisältöä Laura Birniltä , Joonas Saartamolta ja pullosta. Nyrkkeilydraamana Bayoneta ei varsinaisesti puhuttele. Ensiesitys. (Meksiko/Suomi 2018)

TV2 klo 22.25

Ganes

★★★ Joku voisi joskus tehdä elokuvan Hurriganesista, Suomi-rockin legendasta. JP Siilin elokuva kun ei nimestään huolimatta sellainen ole, vaan pikemminkin Remu Aaltosen elämäkerta. Kerrottavaa toki riittää siinäkin. Eero Milonoff on poika varjoisalta kujalta, joka puskee samalla jytinällä niin muusikon uralla kuin yksityiselämässäkin. Cisse Häkkinen ( Olavi Uusivirta ) ja Albert Järvinen ( Jussi Nikkilä ) jätetään säestäjiksi. (Suomi 2007)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sub klo 21.00

Badding

★★★ Remu Aaltosella on muistelmakirjassaan hellyttäviä tarinoita Rauli Badding Somerjoesta , mutta ne eivät mahtuneet tähän elokuvaan. Markku Pölönen käy ainutkertaisen suomalaisen laulajan vaiheita läpi taiteellisella vapaudella, mutta hengelle uskollisesti. Vaikka Janne Reinikainen on ulkoisesti turhan roteva rooliin, löytyy sisäinen totuus yksinäisten askeleiden myötä. Juoni jäähallin megakonsertista sen sijaan ontuu. (Suomi 2000)

Yle Teema & Fem klo 21.45

Entinen ammattilaisnyrkkeilijä Meksikosta pakenee menneisyyttään talvisessa Suomen Turussa. Elämänsisältöä tuo Sarita (Laura Birn).
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä