Viihde

Päivän leffapoiminnat: Musiikkielokuvan jatko-osassa palataan Kreikkaan ja nuoruuteen Abba-hittien siivittämänä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Mamma Mia! Here We Go Again

★★★ Ensimmäinen Mamma Mia! -elokuva palautti pruittikermaakin kevyemmällä ja makeammalla häähumullaan Abba-hitit ihmisten mieliin. Jatko-osaan ei käyty reseptiä vaihtamaan. Nyt vain muistellaan alkujaan Meryl Streepin esittämän Donnan nuoruudenvuosia. Niissä Downton Abbeysta tuttu Lily James hymyilee kilpaa Kreikan auringon kanssa. Toki myös Streep, Pierce Brosnan ja muut vanhat tutut kutsuttiin mukaan. Ensiesitys. (Britannia/USA 2018)

TV5 klo 21.00

Kiinalainen

★★★ Jackie Chan on tuttu hongkongilaisten toimintakomedioiden moottorina, jonka raajat ehtivät kahdeksaan ilmansuuntaan. Pierce Brosnan on entinen sankariagentti 007. Konkareista saadaan maadoitettu päivitys Martin Campbellin jännärissä, jossa kiinalaisen ravintoloitsijan tytär kuolee Lontoon terrori-iskussa. Kosto irlantilaisille radikaaleille elää, ja vastauksia joutuu antamaan poliitikkokin. (Britannia/Kiina 2017)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TV2 klo 21.50

300: Imperiumin nousu

★★ Zack Snyderin toimintaspektaakkelissa 300 (2007) Spartan vähälukuiset joukot peittivät vainolaisen hurmehella maat Thermopylain solassa vuonna 480 e.a.a. Noam Murron jatko-osassa siirrytään meritaisteluihin ja menetetään tiivistä tunnelmaa. Fanit kyllä taitavat arvostaa raakoja otteita ja Eva Greenin esittämän Artemisian vimmaa. Paljasta rintalihasta on esillä jälleen enemmän kuin broileritiskillä. Ensiesitys. (USA 2014)

Nelonen klo 22.05

Mamma Mia! -elokuvan jatko-osassa ollaan Kreikassa ja muistellaan Donnan nuoruusvuosia.