Viihde

Päivän leffapoiminnat: Norjan luonto tuo väriä poskiin isän ja pojan roadtripissä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Valkoiset yöt

★★★ Michaelin (Georg Friedrich ) uusi vaimo muuttaa vuodeksi Amerikkaan, ja sisko ei tahdo lähteä isän hautajaisiin Norjaan. Hailakoita ovat välit myös omaan teinipoika Luisiin ( Tristan Göbel ). Thomas Arslanin elokuva lähtee liikkeelle pakkasen puolelta ja etenee sateen huuhtomaan Pohjolaan. Vähitellen isän ja pojan kalpea roadtrip saa hieman väriä poskiin. Karismaattisilla maisemilla on osuutta asiaan. Ensiesitys. (Saksa 2017)

Yle Teema & Fem klo 22.35

Oma maa

 Markku Pölönen teki kunniaa sukupolvelle, joka rakensi Suomen uudelleen sotavuosien jälkeen. Hymyilevästä miehestä Jussin saanut Oona Airola on myös tämän elokuvan lämmin sydän nousukasperheen Annina. Toimelias nuori nainen lähtee sotainvalidi Veikon ( Konsta Laakso ) kanssa uurastamaan omaa onnea asutustilalle Pohjois-Karjalan umpimetsään. Tarinaa on vähän, yllätyksiä vielä niukemmin, mutta juureva tunne pelastaa paljon. (Suomi 2018)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TV1 klo 12.30

Harjoittelija

 Robert De Niro ja Anne Hathaway tekevät Nancy Meyersin elokuvasta pykälää paremman. Ihmissuhteet, sukupolvet ja bisnes kohtaavat komediadraamassa, jossa seitsemänkymppinen leskimies saa senioriharjoittelijan paikan noin puolta nuoremman yrittäjän pääkonttorista. Tietenkin ennen pitkää sympatiat viriävät, ja särmää elokuvasta löytyy saman verran kuin voisilmäpullasta. Harvinaisen pakottomasti viihdyttäminen kuitenkin sujuu. (USA 2015)

Liv klo 21.00

Saksalaisohjaaja Thomas Arslanin Valkoiset yöt sijoittuu Pohjois-Norjan upeisiin maisemiin.