Viihde

Päivän leffapoiminnat: Teipattu takki, säröinen sydän – vapaasti liikkuva elokuva tavoittaa musiikin syvimmän olemuksen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Blaze

★★★★ Parta tärisi takussa, ja takki pysyi kuosissa jeeusteipillä, mutta karummissakin lauluissa sykki lämmin sydän. Teksasilaisessa Blaze Foleyssa kiteytyi rosoisen outlaw-kantrin syvintä olemusta, jonka Ethan Hawken nöyrä, vapaasti liikkuva elokuva myös tavoittaa. Muusikko Ben Dickey debytoi roolissaan muhkeasti. Alia Shawkat esittää elämänkumppani Sybil Rosenia , jonka muistelmiin elokuva pohjautuu. Ensiesitys. (USA 2018)

Yle Teema & Fem 23.1. klo 20.01

She’s Funny That Way

★★ Seuralaispalveluiden sirkeät tytöt alkavat Hollywood-elokuvissa olla mennyttä maailmaa, mutta sitä edustaa myös Peter Bogdanovich . Ohjaajan 75-vuotispäivien aikaan valmistui komedia nuoresta naisesta, jonka näyttelijänura lähtee liikkeelle illasta maineikkaan ohjaajan kanssa. Imogen Poots säteilee roolissa, ja Owen Wilson , Jennifer Aniston ja muut laittavat kokemusta peliin, mutta suhdesoppa on laimennettua Woody Allenia . (USA 2014)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nelonen 23.1. klo 13.30

To Walk Invisible

★★★★ Charlotte Brontë kirjoitti Kotiopettajattaren romaanin , sisko Emily Humisevan harjun , ja Anne Wildfell Hallin asukkaan . Sisarusten koti kukki kirjallista kutsumusta, mutta kyse oli myös selviytymisestä: edesmenneen papin tyttärillä ei ollut 1800-luvulla monia vaihtoehtoja, jos halusivat pysyä riippumattomina. Finn Atkinsin , Chloe Pirrien ja Charlie Murphyn rooleista on paperin maku kaukana. Sally Wainwright ohjasi. (Britannia 2016)

Frii 23.1. klo 17.25

Blaze-elokuva kertoo kantrimuusikko Blaze Foleysta (Ben Dickey).
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä