Viihde

Päivän leffapoiminnat: Viron pojat pääsevät länteen komediassa, jossa huumori kukkii kirjavana

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Loikkarit

★★★ "Purukumin maa" huudahtaa onnesta soikea Viron poika, kun kumiveneen keula karahtaa Suomen rantaan. Jaak Kilmin komediassa kolme nuorta miestä karkaa Neuvostoliitosta Suomeen, ja edelleen kivempaan Ruotsiin. Sekään ei ihan unelmia vastaa, joten rahanteon konstit ovat monet. Ajankuva 1980-luvulta huvittaa varmasti parhaiten virolaisia, mutta huumori kukkii kirjavana kuin maantien laita. Ensiesitys. (Viro/Suomi 2017)

TV1 klo 22.05

LEGO elokuva

★★★★ Phil Lord ja Christopher Miller ohjasivat animaatioseikkailun rakennusmies Emmetistä, jonka sattuma heittää peruspalikan elämästä sankaritöihin. Kyyninen aikuinen voisi ihmetellä, kuinka uskottavaa on kritisoida suurbisnestä maailman isoimman lelufirman brändin kera, mutta mielikuvitus, värikkäät vierailijat ja ketterä huulenheitto huvittavat pitkin matkaa. Suomea puhuvat Riku Nieminen ja Iina Kuustonen . (USA 2014)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hero klo 9.05

Niskavuori

★★★ Rakkaus ja raha vääntävät kättä Hella Wuolijoen näytelmissä, joista Matti Kassila ohjasi nostalgisen tulkinnan. Aarne ( Esko Salminen ) ja Ilona-opettaja ( Satu Silvo ) heittäytyvät luvattomaan suhteeseen, mutta voimallisimmin harjanvartta heiluttaa vanhaa emäntää esittävä kotimaisen elokuvan konkaritähti Rauni Luoma . Kassila on tänään klassikoiden parissa myös Subin F.E. Sillanpää -sovituksessa Ihmiselon ihanuus ja kurjuus . (Suomi 1984)

Yle Teema & Fem klo 21.45

Kolmesta virolaisesta kaveruksesta kertova veijarikomedia kurkistaa 1980-lukuun.