Paikallisuutiset

Pakkasista huolimatta junaliikenne toimii, lupaa VR. Kuva: Jussi Pohjavirta

Pakkaset paukkuvat mutta junat kulkevat, lupaa VR

Perjantain vastaisena yönä maan länsiosiin saapuvat lumisateet saattavat pyryttää paikoin kymmenisenkin senttiä.

Sää pakastuu torstain aikana, kertoo Ilmatieteen laitoksen ennuste. Viime viikon pakkaset aiheuttivat VR:n junille peruutuksia ja aikataulumuutoksia. Tästä päivästä alkaen junat ovat liikennöineet normaalisti, ja liikenteen pitäisi sujua loppuviikon pakkasillakin, sanoo VR:n kunnossapitojohtaja Otso Ikonen.

– Olemme valmistautuneet huoltamalla kalustoa mahdollisimman hyvään kuntoon ja lisänneet resursseja varautumiseen, Ikonen kertoo STT:lle.

Viime viikon ongelmiin vaikutti se, että junakalusto ei päässyt sulamaan kireällä pakkasella. Ikosen mukaan ongelmat pääsivät kertautumaan ja pakkanen aiheutti teknisiä vikoja. Nyt junien kulkemisen eteen on tehty töitä, ja kalusto on paremmassa kunnossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Monet matkustajat joutuivat kärsimään viime viikolla, mutta he ovat olleet huomattavan ymmärtäväisiä, Ikonen sanoo.

Pakkaset palaavat

Viikonloppua kohden lämpötilat kääntyvät jälleen pakkasen puolelle, kertoo Ilmatieteen laitos.

Perjantain vastaisena yönä maan länsiosaan saapuu lumisadealue. Yöstä aamupäivään maan länsiosassa voi sataa runsaastikin lunta, paikoittain jopa kymmenisen senttiä.

Muualla maassa päivä on varsin poutainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lumisadealueilla lämpötilat saattavat nousta nollan paikkeille, mutta muualla Suomessa pakkasta on 10–20 astetta, Lapissa paikoin enemmänkin.

Viikonloppuna monin paikoin lumisateita

Viikonlopun aikana Suomen yllä on isompi matalapaineen alue. Sää on epävakaista, ja lumisateita tulee monin paikoin.

Lauantainakin sateisimmat alueet löytyvät lännestä. Myös maan keskiosasta Etelä- ja Keski-Lappiin asti lunta sataa joitakin senttejä lauantain aikana. Lämpötilat ovat kymmenen pakkasasteen molemmin puolin.

Pakkaslukemat pysyvät samanlaisina myös sunnuntaina. Lumisateita tulee sunnuntaina etenkin maan keskiosassa ja Kainuun sekä Pohjois-Pohjanmaan suunnilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä