Viihde

Pariskunta romanssin rajamailla

Sinä päivänä

Netflix

**** Lone Scherfig ohjasi vuonna 2009 tasapaksun filmisovituksen David Nichollsin hittiromaanista. Sen tunti ja 48 minuuttia tuntuivat nälkävuoden mittaiselta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nicole Taylorin sovittama sarja on tänä kevättalvena ottanut vahingon takaisin. Työväenluokkaisesta kodista kotoisin olevan Emman ja ylempään keskiluokkaan syntyneen Ianin suhdetta seurataan 14 jakson verran, joten kypsyttelyyn ja käänteisiin on hyvin aikaa.

Pääparin vaiheita seurataan kahden vuosikymmenen mitalla. Yhdessä ja erikseen.

Mielenkiinnon kohteet ja brittiläisen yhteiskunnan näkymättömät rajat erottavat aktivistiporukoissa pyörivää Emmaa ja rahaan tottunutta Iania, mutta heti ensi kohtaamisella he viihtyvät keskenään.

Ambika Mod ja Jonny Weldon tulkitsevat sitä luontevasti. Vuodesta 1988 eteenpäin loikkivaa sarjaa ei ole suotta verrattu Richard Linklaterin Rakkautta ennen aamua -sarjan elokuviin. (Britannia 2022)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomisen perhe

TV1 klo 13.05

*** Kaikkien suomalaisten perhesarjojen äiti starttaa jälleen. Lasse Pöysti ja Maire Suvanto ovat lapsirooleissaan sen todelliset tähdet. (Suomi 1941)

Valo valtameren yllä

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sub klo 23.40

*** Nuori äiti kallioisella, syrjäisellä saarella. Rakkautta ja sodan koettelemuksia, meren pauhua ja kohtalon iskuja. M.L. Steadmanin romaanista sovitetun elokuvan lähtökohdat tuovat mieleen Myrskyluodon Maijan, mutta tarina purjehtii omaan suuntaan.

Michael Fassbender on majakanvartija Tom, jonka mieleen ensimmäinen maailmansota on jättänyt synkät varjot. Niitä alkaa hälventää rakkaus Alicia Vikanderin esittämään Isabeliin. Perhe-elämä Australian rannikon majakkasaarella ei kuitenkaan lähde liikkeelle onnellisten tähtien alla.

Kohta koetellaan kahtakin äidinrakkautta. Epätoivoinen yritys korjata asiat koituu kohtalokkaaksi. (Britannia 2016)

Ian (Jonny Weldon) ja Emma (Ambika Mod) viihtyvät yhdessä. Kuva: 2022 Netflix, Inc. Kuva: null
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä