Kotimaa

Purra pyytää "typeriä" somekommenttejaan anteeksi

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.). Arkistokuva. Kuva: Mauri Ratilainen

"En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa, rasismia tai syrjintää".

STT, Nina Törnudd

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) tviittaa pyytävänsä anteeksi 15 vuoden takaisia typeriä somekommenttejaan ja niistä ymmärrettävästi aiheutunutta haittaa ja mielipahaa.

Purra myöntää kirjoittaneensa Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjaan tavoilla ja sanoilla, joita hän ei nykyään hyväksy. Purra vakuuttaa, ettei hän hyväksy minkäänlaista väkivaltaa, rasismia tai syrjintää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– En ole täydellinen ihminen, olen tehnyt virheitä, hän toteaa.

– Kontekstista irrotettuna ja nykyhetkessä arvioituna jotkut tekstit näyttävät entistäkin pahemmilta. En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa, rasismia tai syrjintää, Purra kirjoittaa.

Hän vakuuttaa, että myöskään perussuomalaisen puolueen toiminta ei perustu ääriajatteluun, rasismiin tai syrjintään. Puolueen maahanmuuttopoliittinen linja on Purran mukaan oikeutettu ja laillinen, eikä siinä ole hänen mukaansa mitään väärää tai epäilyttävää. Puolue edistää linjansa mukaisia tavoitteita aina parlamentaaristen ja demokraattisten periaatteiden mukaisesti, Purra lupaa.

Purra toteaa, että hallitusohjelmassa korostetaan ihmisoikeuksien, syrjimättömyyden ja muiden perusarvojen ensiarvoisuutta ja tärkeyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toivon, että (Petteri) Orpon hallitus nyt pääsisi viimein keskittymään varsinaisiin asioihinsa. Tämä maa todella tarvitsee sitä, Purra tviittaa ketjunsa päätteeksi.

Edit. 11.7. klo 16.55: päivitetty koko tekstiä muun muassa sitaatein.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä