Paikallisuutiset

Sähkökatkoja luvassa Kainuuseen myös ensi yönä – vikojen korjausta tehdään läpi yön

Kainuuseen on luvassa sähkökatkoja myös ensi yönä, ja vikojen korjausta tehdään läpi yön.

Kajaven tiedotteen mukaan sää lauhtuu Kainuussa ja puiden tykkykuormaa pahentavat jäätävät tihkusateet. Yön aikana sataa lisää lunta, ja lumikuorma painaa sähköjohtoja ja saattaa kaataa puita.

Sähkökatkoja esiintyy varsinkin Suomussalmen, Puolangan, Hyrynsalmen ja Paltamon alueilla, missä tilanne pahenee yöllä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Maastossa on kymmeniä asentajia ja metsureita raivaamassa sähköjohdoille kaatuneita puita ja korjaamassa vikoja. Vian korjausta tehdään läpi yön, käytönjohtaja Marko Manninen Kajavesta kertoi.

Kajavella on sähköverkkoa yhteensä noin 13 500 kilometriä eli yli kolme prosenttia Suomen sähköverkosta.

Kajave pyytää havaintoja sähköjohdoille kallistuneista puista ja alas painuneista johdoista. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Havainnot voi ilmoittaa Kajaven maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Odota, että puheluun vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voi jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähköverkon ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Kajaven sähkökatkokartalta. Neuvoja sähkökatkojen varalle löytyy Kajaven verkkosivuilta.

Myrskyn katkomien linjojen korjaaminen on haasteellista. Aila-myrskyn jäljiltä linjoja tarkistettiin myös helikopterilla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä