Kotimaa

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta raottaisi ovea tulevalle presidentille, jos tällä olisi kiinnostusta kysyä ja kuunnella osapuolten näkemyksiä tilanteesta työmarkkinoilla. Hänen mukaansa presidentti voisi esimerkiksi kehottaa vaalimaan sopimisen kulttuuria. Kuva: MAURI RATILAINEN

SAK:n Eloranta ei pitäisi pahana, jos presidentti vuoden 2015 Niinistön malliin kuulisi työmarkkinakiistan osapuolia – "Sopimisen kulttuurin vaalimista"

Työmarkkinaosapuolet ovat yhtä mieltä siitä, ettei presidentillä ole valtuuksia ryhtyä välittäjäksi tai toimijaksi työmarkkinakiistoissa. Lakien valmistelu kuuluu hallitukselle ja säätäminen eduskunnalle. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta on selvästi avoimempi presidentin toimille kuin Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen.

Presidentinvaalien keskusteluissa on Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mielestä luotu vääriä odotuksia presidentin roolista työmarkkinakiistojen selvittäjänä.

Pentikäinen muistuttaa, että työmarkkinoihin liittyvä lainsäädäntö on yksiselitteisesti hallituksen ja eduskunnan eikä pre

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä