Siistein Kesätyö 2023

Suurin osa kesän 2023 työpaikoista on jo täytetty. Niin opiskelijat, kuin muutkin työtä janoavat ovat löytäneet kesälleen jännittäviä uusia mahdollisuuksia.

Kesätyö on paitsi upea kokemus, niin samalla se on myös loistava hetki kohentaa omaa ansioluetteloa tulevaisuutta ajatellen. Taskuraha ei myöskään ole pahitteeksi, sillä yli jäävä raha mahdollistaa erilaisia unelmia tai tulevaisuuden suunnitelmia.

Kesätyöpaikan hakemukseen kannattaa panostaa

Kesätöistä on valehtelematta suuri kilpailu joka vuosi. Varsinkin jos kyseessä on trendaava kesätyöpaikka, lisää se todella paljon hakijoiden kiinnostusta.

CV:tä tehdessä kannattaa pitää mielessä oikean kieliopin lisäksi se, että erottuu jollakin tavalla muiden hakemusten joukosta. Samaa hakemusta ei välttämättä kannata sokkona lähettää jokaiseen haettavaan työpaikkaan, vaan sitä kannattaa muokata aina haettavan kesätyön mukaan.

Esimerkiksi valmiit ansioluettelopohjat ovat loistava keino saada CV:stä selkeä ja asiallinen. Selkeälle pohjalle on helppo lisätä oma työkokemus sekä omat työelämän taidot. Myös CV:n ulkonäköä voi muuttaa sen mukaan, hakeeko teoreettisemmalle vai luovalle alalle.

Millainen on siistein kesätyöpaikka?

Monen mielestä siisteimmät kesätyöpaikat ovat sellaisia, etteivät kaikki edes ole pystyneet kuvittelemaan sellaista työtä olevan olemassa.

Vai miltä kuulostaisi kesä DJ-kopissa, erilaisten satuhahmojen maskeeraajana, puistossa kukkia istuttamassa aurinkoisena kesäpäivänä tai kesätoimittajana kesän kuumimmissa tapahtumissa? Loistava esimerkki mielenkiintoisesta kesätyöpaikasta Kainuussa on Kuhmossa, jossa haussa oli 30 muusikkoa soittamassa livemusiikkia joka päivä.

Se mikä on kullekin siistein kesätyö, riippuu tietysti henkilöstä. Oli sitten kyseessä ihmisten kanssa viihtyvä iloinen pulpattaja, tai vetäytyvämpi mietiskelijä – tarvitaan jokaisen persoonaa eri työtehtävissä.

Vuoden 2023 kuumimmat kesätyötrendit:

1. Etätyö kotoa käsin

Etätyöt yleistyivät koronaepidemian aikaan ja yhä useampi on kiinnostunut etätyömahdollisuudesta. Se on välillä etu myös työnantajalle, sillä hakuprosessin pystyy toteuttamaan laajemmalle alueelle ja lisäksi moni yritys on säästänyt esimerkiksi toimistojen vuokrakuluissa.

Etätyöpaikat tarjoavat paitsi joustavuutta – niin myös poistavat maantieteellisiä esteitä, jotka mahdollistavat myös työskentelyn esimerkiksi kansainvälisesti.

2. Kestävään kehitykseen liittyvä työ

Kun tietoisuus ilmastonmuutoksesta ja ympäristökysymyksistä kasvaa, on kysyntä kasvanut niistä kiinnostuneille myös työpaikkojen osalta. Ekomatkailuun, kestävään maatalouteen ja uusiutuvaan energiaan liittyvät työt ovat olleet vuosi vuodelta suositumpia.

Vaikkei kesätyö varsinaisesti liittyisi ekotekoihin, näkyvät vihreät arvot yhä useamman yrityksen kehityksessä. Tämä näkyy myös monissa kesätyöpaikoissa.

3. Vaikuttaminen sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisen median maailma kukoistaa edelleen ja luo mahdollisuuksia niin vaikuttajille, kuin myös alasta kiinnostuneille. Jos sinulla on taito luoda kiinnostavaa sisältöä, voivat eri brändit olla kiinnostuneita kesätyöntekijästä, joka ottaa somekanavat haltuun kesän ajaksi sekä auttaa kehittämistyössä.

Tänäkin vuonna useampi yritys kaipaili sosiaalisen median päivittämistä. Kannattaa siis ensi vuonnakin olla kuulolla!

Tärkeitä vinkkejä unelmiesi kesätyöpaikan löytämiseen:

Tunnista kiinnostuksen kohteesi ja taitosi

Pohdi intohimojasi ja vahvuuksiasi sen määrittämiseksi, millainen työ sopii tavoitteisiisi. Tunnista taidot, joita haluat kehittää tai esitellä, ja keskity tehtäviin, joiden avulla voit kehittyä näillä alueilla.

Verkostot

Hyödynnä olemassa olevaa verkostoasi ja etsi aktiivisesti uusia yhteyksiä paitsi tuttavien kautta, niin myös LinkedInin kaltaisten alustojen kautta. Osallistu uramessuille, alan tapahtumiin ja liity haluamaasi alaan liittyviin ammattiyhteisöihin. Koskaan ei tiedä, milloin verkostoitumisen kautta voi ilmaantua tilaisuus unelmien kesätyöhön!

Luo erinomainen ansioluettelo

Räätälöi ansioluettelosi niin, että se korostaa asiaankuuluvia kokemuksia, taitoja ja saavutuksia. Muista arvioida saavutuksesi ja korostaa, kuinka aiemmat kokemuksesi voivat vaikuttaa hakemaasi rooliin.

Luota tulevaisuuteen

Kukaan ei ole seppä syntyessään, eivätkä kesätyöpaikatkaan odota sitä. Innostus omaa työtä kohtaan sekä halu oppia ovat kesätyöntekijän yksiä tärkeimpiä ominaisuuksia.

Kun töitä tekee omien unelmien eteen pala palalta, astuu eteen erilaisia uusia mahdollisuuksia. Vaikka siisteimmät kesätyöt ovat monesti myös niitä haetuimpia – on jokaisella hakijalla samanlainen mahdollisuus päästä unelmiensa kesätyöpaikkaan.