Paikallisuutiset

Škoda Transtechin tehtaan ryppäässä 16 uutta tartuntaa – tartuntoja yhteensä jo toista sataa

Perjantaihin iltapäivään mennessä tietoon on tullut 16 uutta koronatartuntaa Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalla alkaneeseen tartuntaketjuun, tiedottaa Kainuun sote. Yhteensä työntekijöiden tai lähipiirin tartuntoja on toistaiseksi todettu 102.

– Jatkamme edelleen yhteistyössä työterveyshuollon kanssa henkilöstön testauksia ensi viikollakin. Laaja ketju on tärkeä saada hallintaan testaamisella, koska osa tartunnoista on oireettomia. Sairastuneet ovat tietojemme mukaan lieväoireisia, joka viittaa myös rokotusten suojaavaan vaikutukseen, toteaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen .

Sote kannustaa rokottautumiseen ja varotoimien noudattamiseen

– Henkilöstö on antanut myönteistä palautetta runsaasta koronatestaamisesta. Vaikka sairastumisista onkin kyse, tilanteen selviäminen koetaan myös helpottavaksi, kuvailee tehtaan tunnelmia henkilöstöjohtaja Pekka Auvinen soten tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Transtechilla on Auvisen mukaan yleisesti ottaen hyvä rokotekattavuus, ja erilaisia varotoimia noudatetaan henkilöstön keskuudessa, mutta näistä huolimatta epidemia on levinnyt.

– Kannustamme siis muitakin edelleen hakeutumaan rokotuksiin ja itse kutakin huolehtimaan varovaisuudesta lähikontakteissa, painottaa Auvinen.

Soten tiedotteen mukaan Transtechin henkilöstö on suhtautunut testaamiseen myönteisesti.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä