Paikallisuutiset

Sunnuntaina 85 koronatartuntaa – Positiivisten testitulosten määrä merkittävästi vähentynyt

Sunnuntaina Kainuussa raportoitiin 85 koronatartuntaa. Positiivisten testitulosten määrä on merkittävästi vähentynyt viime päivinä ja tartunnanjäljityksen ruuhkautuminen on saatu purettua.

Kainuun keskussairaalassa on hoidossa 13 koronapotilasta.

Tartuntoja todetaan edelleen hoito- ja hoivalaitoksissa, jonka vuoksi Kainuu sote vetoaa rajoittamaan vierailut vain välttämättömiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronatesteihin pääsee Kainuussa sujuvasti Kajaanissa päivittäin Kaksin ja Rajakadun testiasemilla sekä arkipäivisin muiden kuntien terveysasemilla. Ajat varataan Omasote-palvelusta tai puhelimitse 040 165 0020.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat osallistujamäärien kokoontumisrajoitukset Kainuussa ovat päättyneet. Voimassa ovat varotoimia koskevat suositukset sekä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (PSAVI) määräys lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin pienentämiseksi. Määräys koskee laajasti yrityksiä ja yhteisöjä, ravintoloita ja vähittäiskaupan liiketiloja lukuun ottamatta.

Koronapassilla ei voi vapautua asetetuista rajoituksista tai lailla säädetyistä velvoitteista.

Kolmas koronarokotusannos tärkeä huolehtia kuntoon

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kolmansia koronarokotuksia eli niin sanottuja tehosteannoksia kaikille vähintään 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kolmas rokoteannos antaa kahta annosta paremman suojan vakavaa tautimuotoa vastaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kolmannet rokoteannokset vähentävät jonkin verran myös koronavirusinfektioiden määrää ja tartuntojen leviämistä.

Kainuussa kolmannen rokotusannoksen väestötason suoja on työikäisillä vielä heikko. Täysi-ikäisistä kolmas koronarokote on 57 prosentilla asukkaista, mutta esimerkiksi alle 30-vuotiailla vasta joka neljännellä tai viidennellä.

Jani Moilanen otti koronanäytteitä tiistaina Kajaanissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä