Tallinnan kiinnostavat tapahtumat houkuttelevat talvellakin

Tallinna on eläväinen kaupunki, jossa järjestetään kiinnostavia tapahtumia myös talvella.

Tallinnan talvikauden 2023–2024 tapahtumat tarjoavat tunnelmaa, kulttuuria ja tekemistä sekä aikuisille että lapsille.

Tallinnaan pääsee helposti laivalla

Tallinna on suosittu matkakohde, johon pääsee kätevästi laivalla joko Turun tai Helsingin satamasta. Laivoja lähtee tiheässä tahdissa ja valittavissa on sekä risteilyaluksia että lauttoja.

Voit matkustaa Tallinnaan yön yli kestävällä risteilyllä ja varata laivasta mukavan hytin. Jos saavut kauempaa, ja sinulla on laivalle vain kansipaikka, voit varata edeltävän yön majoituksen hotellit Helsinki -sivulta.

Risteily sopii sinulle, jos haluat nauttia myös matkanteosta. Kun tavoitteesi on päästä mahdollisimman nopeasti perille, lautta Tallinnaan kulkee nopeimmillaan Helsinki-Tallinna -välin vain noin kahdessa tunnissa. Mukaan matkalle voit ottaa myös oman auton.

Tallinnassa on useita tunnettuja hotelleja ja runsaasti AirBnB-asuntoja. Sopivan majoituksen voit etsiä Tallinna hotellit -sivulta. Suurtapahtumien ja kesän matkailusesongin aikana majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Tallinnan joulutapahtumat virittävät joulutunnelmaan

MIkäli haluat aistia matkallasi ihanaa joulutunnelmaa, on Tallinna oiva matkakohde. Joulukuussa Tallinnan Vanhakaupunki hehkuu iloa ja lämpöä joulumarkkinoiden myötä. Raatihuoneen torin suuri joulukuusi, kojujen antimet sekä torin tapahtumat virittävät joulumielen. Joulumarkkinat pidetään tänä vuonna 1.12.2023–7.1.2024.

Tallinnassa järjestetään monia joulumyyjäisiä ja jouluisia tapahtumia. Etenkin lapsiperheille Viron Ulkoilmamuseon 16.–17.12.2023 järjestettävä Joulukylä on vierailemisen arvoinen paikka. Ulkoilmamuseo sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta.

Yksi Tallinnan suosituimmista ja hauskimmista joulutapahtumista on Piparkakkumania-näyttely. Se sisältää virolaisten taiteilijoiden luomuksia, jotka kaikki on tehty piparkakuista! Piparkakkuja pääsee toki myös maistamaan: näyttelyn yhteydessä olevasta kahvilasta saa ostettua taiteilijoiden valmistamia, hieman erikoisempia piparkakkuja.

Joulu ei olisi mitään ilman tunnelmaa luovaa musiikkia. Tallinnassa on joulun aikaan monia kirkkokonsertteja, joiden myötä pääsee kokemaan joulun hartautta. Kaupungissa järjestetään myös muun muassa Kansallisoopperan sekä London Community Gospel Choir -kuoron joulukonsertit.

Tammikuun tapahtumat Tallinnassa sopivat kulttuurinnälkäisille

Tammikuussa Tallinna hellittelee musiikin- ja kulttuurinnälkäisiä kiinnostavalla ohjelmallaan. Viron Kansallisoopperan ohjelmistossa ovat tammikuussa muun muassa suositut oopperat Tosca sekä Romeo ja Julia.

Lippujen hinnat ovat hyvin kohtuullisia, mutta ne kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä suositut esitykset saatetaan myydä loppuun monta viikkoa ennen esitystä. Kansallisoopperassa on ohjelmaa myös lapsille: tammikuussa ohjelmistossa ihastuttavat baletit Pähkinänsärkijä (The Nutcracker) ja Eläinten Karnevaali (Carnival Of The Animals), joka pohjautuu Camille Saint-Saënsin säveltämään orkesterisarjaan.

Tallinna tarjoaa tammikuussa nautittavaa myös klassisen musiikin ystäville. Heti tammikuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä bachFest esittelee barokin mestari Johan Sebastian Bachin (1685–1750) runsasta sävellystuotantoa. Festivaali tarjoaa myös muiden kiinnostavien säveltäjien musiikkia huippumuusikoiden esittämänä.

Nämä tapahtumat järjestetään Tallinnassa helmikuussa

Helmikuussa Tallinnan valtaa matkailuala. Tourest-matkailumessut järjestetään 8.–10. helmikuuta. Messut kokoavat yhteen paitsi matkailualan ammattilaisia, myös matkailusta kiinnostuneita ja matkailutuotteiden sekä matkakohteiden esittelijöitä.

Etenkin lasten kanssa matkustaville Viron ulkoilmamuseon Laskiainen 11.2.2024 tarjoaa kivaa tekemistä ja tutustuttaa samalla perinteisiin. Lisäksi Tallinnan Talvifestivaali ihastuttaa konserteillaan eri puolilla Tallinnaa 10.–23. helmikuuta.

Tallinnaan matkaaja, muista myös nämä!

Talvikaudella majoitus ja esimerkiksi kylpylälomat saattavat olla edullisempia ja altaat vähemmän ruuhkaisia. Maaliskuussa Tallinnassa vietetään Leipäfestivaalia ja Tallinnan ravintolaviikkoa, jotka kiinnostavat hyvän ruoan ystävää.

Jos matkustat Viroon useammaksi päiväksi, vilkaise myös Tarton tapahtumatarjonta. Vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi valittu Tartto tarjoaa yhdessä Etelä-Viron muiden paikkakuntien kanssa kiinnostavaa ohjelmaa. Tallinnasta on Tartoon matkaa noin 180 kilometriä, jonka voi kulkea bussilla, junalla tai omalla autolla.