Tämän takia sinäkin tarvitset kasvihuoneen puutarhaasi

Kasvihuoneet on suunniteltu luomaan optimaalinen ympäristö kasvien kasvattamiselle. Kun kiinnostus luonnonmukaista ja kestävää puutarhanhoitoa kohtaan on lisääntynyt, yhä useammat ihmiset harkitsevat kasvihuoneen hankkimista omalle pihalleen. Lue alta, kuinka hyödyt kasvihuoneesta, ja miksi se on fiksu investointi jopa aloitteleville puutarhureille.

Kasvihuonetta voi käyttää jopa ympärivuotisesti

Yksi tärkeimmistä eduista, joita kasvihuoneen hankkiminen pihalle tuo, on mahdollisuus kasvattaa kasveja jopa ympäri vuoden ulkona vallitsevasta säästä riippumatta. Kasvihuoneen avulla voit pidentää kasvukautta ja saada tuoreita tuotteita, kukkia ja yrttejä ympäri vuoden. Voit myös istuttaa siemeniä aikaisemmin kasvukaudella, jolloin kasvit saavat etumatkaa ja sato on runsaampi.

Vaikka kasvihuoneessa ei talvella viljeltäisikään mitään, voi sitä käyttää helposti puutarhavälineiden varastoimiseen, tai mahtavana oleskelutilana.

Kasvihuone suojaa tuholaisilta ja taudeilta

Kasvihuoneet tarjoavat valvotun ympäristön, joka auttaa suojaamaan kasveja tuholaisilta ja taudeilta. Hyönteiset ja eläimet eivät pääse suljettuun kasvihuoneeseen, mikä estää kasvien vahingoittumisen. Koska ympäristö on valvottu, tuholaisten ja tautien leviämisen mahdollisuus on lisäksi mahdollisimman pieni.

Kasvihuoneet on myös suunniteltu tarjoamaan kasvien kasvulle sopiva ilmasto, mikä tarkoittaa, että voit mukauttaa lämpötilan, kosteuden ja ilmanvaihdon vastaamaan kasvien vaatimuksia. Voit myös lisätä lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä, jotta lämpötila pysyy optimaalisena ulkoilmasta riippumatta.

Useat kasvihuoneet on valmiiksi varustettu, tai niihin voi tarvittaessa lisätä, avattavat ikkunat. Etenkin automaattisella ikkunanavaajalla varustettu tuuletusikkuna on äärimmäisen kätevä lisä, sillä se huolehtii automaattisesti kasvihuoneen olosuhteista.

Kasvihuoneessa kasvatetut kasvit ovat yleensä terveempiä ja tuottavampia kuin ulkona kasvatetut. Hallittu ympäristö tarkoittaa, että voit tarjota kasveillesi optimaaliset kasvuolosuhteet, mikä voi johtaa nopeampaan kasvuun ja suurempiin satoihin. Lisäksi suoja tuholaisilta ja taudeilta tarkoittaa, että kasvien vahingoittumisesta johtuvat menetykset vähenevät.

Kasvihuone on edullisempi pitkässä juoksussa

Vaikka kasvihuoneen ostaminen saattaa tuntua kalliilta, se voi itse asiassa säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Kasvihuoneen avulla voit kasvattaa omia tuotteitasi ja yrttejäsi ja vähentää riippuvuuttasi kalliista kaupasta ostetuista tuotteista. Lisäksi kasvien kasvattaminen valvotussa ympäristössä vähentää veden, lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttöä.

Kasvihuone on kaunis lisä pihallesi, sillä se lisää ainutlaatuisen arkkitehtonisen piirteen ja parantaa kiinteistösi yleistä esteettisyyttä. Saatavilla on erilaisia malleja ja tyylejä, joten voit valita kasvihuoneen, joka täydentää kotiasi ja puutarhaasi.

Voidaankin siis todeta, että kasvihuone on arvokas investointi jokaiselle puutarhurille. Se tarjoaa ympärivuotisen kasvuympäristön, suojan tuholaisilta ja taudeilta, ilmaston hallinnan, lisääntyneen tuottavuuden, kustannussäästöt ja esteettisen houkuttelevuuden. Olitpa sitten innokas puutarhuri tai vasta aloittelija, kasvihuone on erinomainen tapa parantaa puutarhanhoitokokemusta ja tuottaa terveellisiä, tuoreita tuotteita ympäri vuoden.

Kasvihuoneet suoraan kotiovelle saat helposti Preeco.fi verkkokaupasta.