Kotimaa

Kajaanin Perussuomalaiset ry erotti jäsenensä valtuustoryhmästä vuoden 2018 helmikuussa, minkä jälkeen jäsen nosti käräjäoikeudessa erottamispäätöstä koskevan moitekanteen.

Tänään selvinnee, erotetaanko Timo Vornanen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä

Esitys on, että Vornanen erotetaan eduskuntaryhmästä luottamuspulan vuoksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän on tänään tarkoitus päättää, erotetaanko kansanedustaja Timo Vornanen (ps.) ryhmästä.

Eduskuntaryhmän työvaliokunta esittää, että Vornanen erotetaan eduskuntaryhmästä luottamuspulan vuoksi.

Perussuomalaisilta on vaadittu toimia sen jälkeen, kun selvisi, että Vornanen oli osallisena ampumavälikohtauksessa ravintolan edustalla Helsingissä. Vornasen epäillään uhanneen aseella kahta ihmistä ja ampuneen sen jälkeen maahan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työvaliokunta toimii eduskuntaryhmässä käsiteltäviä asioita valmistelevana ja eduskuntaryhmän päätöksiä toteuttavana elimenä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän työvaliokuntaan kuuluu ryhmän puheenjohtajisto ja neljä muuta kansanedustajaa. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimii Jani Mäkelä ja varapuheenjohtajina Jenna Simula sekä Vilhelm Junnila.​

Työvaliokunta kuuli Vornasta ampumavälikohtauksesta.

Heikentäisi vaikutusvaltaa edustajana

Vornasen erottaminen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä heikentäisi merkittävästi tämän toimintaedellytyksiä kansanedustajana. Asiaa arvioi STT:lle alkuviikolla Turun yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Veli-Pekka Viljanen.

Yhden hengen eduskuntaryhmän toimintaresurssit ovat vaatimattomat etenkin, jos ryhmä on muodostettu kesken vaalikauden. Lisäksi Vornanen menettäisi todennäköisesti myös valiokuntapaikkansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallituksen ja opposition voimasuhteisiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän mahdollinen pieneneminen ei tee isoa muutosta. Vornanen mukaan luettuna hallituspuolueilla on 109 edustajaa ja oppositiolla 91.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä