Tekoälystä saa aivojen rakettimoottorin – Kari Angeria kouluttaa yrityksiä ja juttelee apuälylle arjessaan

Yritykset saavat tutkitusti tekoälystä lisää laatua ja tehokkuutta toimintaansa, mutta vain harva on vielä lähtenyt hyödyntämään sen mahdollisuuksia arjessa. Karhu ja Siili auttaa yrityksiä ja organisaatioita huomaamaan mahdollisuudet ja pääsemään vauhtiin.

Tekoäly on ollut yrittäjä Kari Angerian työväline ja tiiviin tutkimisen kohde viime vuodet. Yleiseen tietoisuuteen tekoälyn kehitys nousi, kun ChatGPT julkaistiin vuonna 2022 .

-Tiesin, että generatiivinen tekoäly tulee täysin muuttamaan monen yrityksen toimialan, mutta kun ChatGPT toi markkinoille käyttöliittymän, jolla kuka tahansa voi hyötyä teknologian kehityksestä, se vahvisti näkemyksen, Angeria sanoo.

Vuosien ura media- ja viestintäalan johtotehtävissä toi Angerialle kokemusta erilaisten sähköisten alustojen ja ohjelmien käytöstä, datan tulkitsemisesta sekä tuotekehityksestä. Lisäksi se loi laajasti ymmärrystä yritysten eri toimialoista.

Harwardin viime syksynä julkaiseman tutkimuksen mukaan tekoäly voi parantaa tietotyöntekijöiden tehokkuutta yli 25 prosenttia ja laatua yli 17 prosenttia.

-Nopeimmat hyödyt saadaan usein yritysten viestinnän ja markkinoinnin tehostamisessa ja laadun parantamisessa, Angeria sanoo.

Hyötyjä on kuitenkin saatavilla monia muitakin.

-Sana “generatiivinen” tekoälyn edessä tarkoittaa, että tekoäly pystyy luomaan aidosti uutta. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi uusien tuotteiden kehittämisessä, yrityksen strategiatyössä, uusille markkinoille laajentamisessa tai esimerkiksi tulevaisuuden trendien ennustamisessa.

Iso muutos on, että helpot työkalut ovat nyt kaikkien saatavilla muutamalla kympillä kuukaudessa.

Karhu ja Siili (www.karhujasiili.fi) on järjestänyt koulutuksia tekoälystä muun muassa johtajille, esimiehille, viestijöille ja markkinoijille sekä pitänyt täysin räätälöityjä koulutuksia yrityksille. Koulutettavien joukossa on ollut isoja ja pieniä yrityksiä sekä esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriö.

Yritys- ja kuluttaja-asiakkailta saadussa palautteessa korostuu usein iloinen epäusko.

-Koulutuksissa he ovat ymmärtäneet, kuinka suuri hyöty tekoälystä on, ja kuinka helppoa sitä todella on käyttää. Osalle asiakkaistani se on suoraan sanottuna mielen räjäyttävä kokemus.

Ne yritykset, jotka ottavat tekoälyn käyttöön nyt, saavat siitä selkeän kilpailuedun. Solitan tutkimuksen mukaan kuitenkin vasta 17 prosenttia yrityksistä on alkanut hyödyntää tekoälyä.

-Alkuun pääsee helposti itse, mutta tekoälyn valjastaminen juuri omaan tekemiseen sopivaksi vaatii usein laajempaa ymmärrystä sen toiminnasta.

Angeria korostaa, että paras hyöty pitkällä tähtäimellä saadaan, kun generatiivinen tekoäly pystytään valjastamaan ajattelun apuvälineeksi työn laadun ja tehokkuuden parantajana.

-Minulla esimerkiksi on ChatGPT ja Microsoftin Copilot on mukana kaikessa tekemisessäni apuälynä. Pyydän palautetta, kehitysehdotuksia ja sparrausta. Aivan kuin omille aivoille saisi rakettimoottorin.

Mikä on tekoälyn rooli juuri sinun yrityksessäsi?

Karhu ja Siili räätälöi tekoälykoulutukset ja -konsultointipalvelut yrityksen tavoitteisiin sopivaksi. Tapaamiset voidaan järjestää etäyhteyksin tai paikan päällä.

Palvelun perustan luo tarkka alkukartoitus, joka huomioi yrityksen tarpeet sekä toimialan ominaispiirteineen. Alkuun pääsee pelkästään sillä, että tekoälyn mahdollisuudet kiinnostavat. Karhu ja Siili tietää, mistä lähteä liikkeelle juuri sinun yrityksesi parissa.

-Jos tekoäly ja sitä hyödyntävät ohjelmistot ovat vielä täysin vieraita, jo muutaman tunnin perehdytyksellä pääsemme käsiksi siihen, mistä on kyse. Esimerkiksi ChatGPT:n tai Microsoftin Copilotin-koulutuksen sisältö voidaan suunnitella parin tunnin tai työpäivän pituiseksi kokonaisuudeksi.

Varaa yrityksellesi ilmainen kartoitusaika helmikuussa 2024. Tutustu Karhun ja Siilin asiantuntijapalveluihin ja koulutusten esimerkkikokonaisuuksiin: www.karhujasiili.fi

Ota yhteyttä:

Kari Angeria

Kari.angeria@karhujasiili.fi

040 845 9271

Lähteet:

https://mitsloan.mit.edu/ideas-made-to-matter/how-generative-ai-can-boost-highly-skilled-workers-productivity

Solitan IRO Researchillä teettämä tutkimus Tekoäly suomalaisyrityksissä (2023)