Hyvä järjestys tekee kodista viihtyisämmän ja avaramman

Helppo keino saada kodista viihtyisämpi ja avaramman tuntuinen on hyvä järjestys. Varsinkin lapsiperheissä järjestys on tietysti joka päivä koetuksella, eikä kodista tarvitsekaan tehdä paikkaa, jossa jokainen tavara pitää aina olla juuri oikeassa paikassa ja juuri oikealla tavalla.

Hyvä järjestys auttaa löytämään tavarat paremmin ja viihtymään paremmin, kun kodissa ei vallitse täysi kaaos.

Eteinen järjestykseen

Eteinen on se huone, johon astutaan sisään tultaessa ensimmäisenä. Se luo sen fiiliksen, jota asunnosta voi sen jälkeen odottaa. Eteinen on kuitenkin vaikea pitää siistinä, varsinkin kenkien puolesta. Yksi tehokas tapa pitää eteinen siistinä ja järjestyksessä on käyttää kenkätelinettä. Kenkäteline auttaa pitämään kengät järjestyksessä, estäen niitä leviämästä ympäriinsä ja luoden siistin ensivaikutelman.

Kun telineen käyttö juurtuu tavaksi, tuo se eteiseen nopeasti kaivattua systemaattisuutta ja siisteyttä. Kun valitset kotiisi sopivaa kenkätelinettä, mieti tilan kokoa ja kenkien määrää. Jos sinulla on pieni eteinen, valitse kompakti ja pystysuuntainen kenkäteline, joka mahtuu helposti nurkkaan tai oven viereen. Näin säästät lattiatilaa ja pidät eteisen avoimempana. Laadukkaita ja kestävyydestä tunnettuja merkkejä ovat esimerkiksi ClosetMaid, Whitmor sekä Seville Classics.

Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy kenkäteline erilaisiin tiloihin. Hobby Hall ja muut verkkosivustot myyvät myös hyvin monitasoisia kenkähyllyjä, mutta on hyvä miettiä etukäteen, miten hyvin ne sopivat talvikäyttöön, kun kengät ovat märkiä ja lumisia. Eteisessä myös naulakot tuovat järjestystä takkien ja reppujen osalta.

Makuuhuoneesta rentouttavampi

Makuuhuoneessa vietämme päivittäin jopa kolmanneksen ajasta, joten huoneen viihtyisyydellä on suuri merkitys elämässämme. Makuuhuoneessa esimerkiksi tyylikäs lattiapeili voi lisätä tilan tuntua ja luoda huoneeseen tunnelmaa. Peilit heijastavat valoa ja saavat sillä tavoin huoneen tuntumaan suuremmalta.

Lattiapeili ovat erinomainen valinta makuuhuoneeseen, sillä käytännöllisyyden lisäksi ne ovat myös tyylikkäitä ja design-elementtejä. Lattiapeili sopii hyvin asusteen tarkistamiseen ennen uloslähtöä, ja se voi toimia myös kauniina sisustuselementtinä. On hyvä asettaa peili paikkaan, jossa se heijastaa mahdollisimman paljon luonnonvaloa, kuten ikkunan viereen. Tämä maksimoi tilan tunteen huoneessa.

Säilytysratkaisut ovat keskeisessä roolissa makuuhuoneen järjestyksen ylläpitämisessä. Yksi hyvä tapa on hyödyntää sängynaluslaatikoita ja -koreja, joihin voit säilöä vaikka kausivaatteita tai muita harvemmin tarvittavia tavaroita. Harvassa kotitaloudessa osataan hyödyntää tämä sänkyjen alta löytyvä tila, vaikka muutoin kaikki kaapit olisivat aivan täynnä. Vaatekaappeihinkin saa lisää järjestystä jakamalla tavarat ja vaatteet omiin koreihinsa tai lokeroihinsa.

Seinälle ripustaminen ja monitoimiset huonekalut

Muita hyviä keinoja tilan saamiseksi ovat esimerkiksi monitoimiset huonekalut ja seinälle ripustaminen. Seinälle voi esimerkiksi asentaa TV:n, joten erillistä TV-tasoa ei enää tarvita olo- tai makuuhuoneeseen. Myös seinäkiinnitteiset hyllyt vapauttavat lattiatilaa ja tarjoavat runsaasti säilytystilaa kirjoille, koriste-esineille ja muille tavaroille. Tällaiset hyllyt luovat järjestystä ja avaruutta, koska ne nostavat tavarat pois lattialta ja pöydiltä. Hobby Hall ja muut kaupat myyvät hyllyjä, jotka sopivat erilaisiin sisustustyyleihin ja tarjouslehdet tarjoavat keinon löytää hyllyjä myös huipputarjouksilla.

Monitoimisista huonekaluista voi esiin nostaa esimerkiksi sohvasängyn. Sohvasänky tarjoaa sekä istumatilaa että tarvittaessa nukkumapaikan, ja sen alla olevat säilytyslaatikot sopivat mainiosti vuodevaatteiden, kirjojen tai muiden tavaroiden säilytykseen. Näin tilaa säästyy ja huone pysyy siistinä. Lisää vinkkejä tilaa tuovista ratkaisuista voi hankkia myös hotelleista, sillä hotellihuoneet ovat pieniä, mutta niistä halutaan tehdä silti monipuolisia. Esimerkiksi Hotellit Helsinki voivat tarjota käteviä ja mielenkiintoisia ajatuksia.