7 reppua tai laukkua, jotka jokaisella naisella tulisi olla

Haluatko saada lisää tilaa kaappeihin karsimalla reppu- ja laukkuvalikoimaasi? Varmista, että sinulla on kuitenkin nämä seitsemän reppua tai laukkua, sillä niille on todennäköisesti käyttöä.

Arjen pelastaja on käytännöllinen reppu

Jokanaisen reppu- ja laukkuvalikoiman peruspilari on arkireppu. Kyseessä on keskikokoinen reppu, jonka voit ottaa helposti mukaan arjen menoihin. Reppu on riittävän suuri, jotta sinne mahtuu vaikkapa eväät, mutta tarpeeksi pieni, jotta selässä oleva reppu ei haittaa liikkumista esimerkiksi bussin tai kaupan käytävillä.

Arkirepuksi kannattaa valita reppu, jossa on ison taskun lisäksi 1‒2 pienempää taskua ja mukavat olkahihnat. Kosteutta kestävä pintamateriaali tekee repusta pitkäikäisemmän. Arjen menoihin 10‒30 litran reppu on usein riittävän suuri.

Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät tyyliisi sopivan repun. Rentoon tai urheilulliseen tyyliin sopiva reppu löytyy esimerkiksi tunnetuilta urheilumerkeiltä, kuten Puma tai Adidas. Tyylikkäitä pieniä ja keskikokoisia reppuja on Kipling- ja Katana-merkeillä.

Naisellista reppua etsivän kannattaa vilkaista etenkin Lucky Bees -reppujen valikoima. Repun sijaan arjessa voi käyttää shopper-mallista laukkua, johon mahtuvat tarvittaessa myös pienet ostokset.

Lähes jokanaisen luottovaruste on käsilaukku

Kun tarvitset mukaasi lähinnä puhelimen, avaimet ja lompakon, mutta kyseessä ei ole juhlatilaisuus, on käytännöllinen käsilaukku tarpeen. Arkeen sopiva käsilaukku on tarpeeksi suuri edellä mainituille tarvikkeille, mutta kuitenkin niin pieni, että se on helppo heittää olalle kotoa lähdettäessä.

Arkikäsilaukuksi kannattaa valita yksinkertainen laukkumalli, joka sopii yhteen arkivaatteidesi, etenkin ulkotakin, kanssa. Käsilaukussa tulisi olla vähintään yksi sisätasku, johon voit laittaa pienemmät tavarat. Vaalea sisäkangas helpottaa tavaroiden löytämistä laukusta.

Pieni käsilaukku on helppo suojata sateelta, joten laukun materiaalilta ei välttämättä vaadita sateenkestävyyttä. Kiinnitä huomiota kuitenkin laukkumateriaalin kestävyyteen: laukun kylki voi kulua puhki hangatessaan takkia vasten tai olkahihna katketa, jos valmistusmateriaali ei ole riittävän paksua ja laadukasta.

Reppu tai laukku työvälineille

Arkirepun lisäksi saatat tarvita erikseen työlaukun tai -repun. Jos sinun täytyy kuljettaa työvälineitä toistuvasti työpaikan ja kodin välillä, satsaa reppuun tai laukkuun, jossa tarvikkeita on mukava kuljettaa.

Toimistotyöntekijälle läppärilaukku voi olla tarpeellinen hankinta. Laadukkaita ja hyvin muotoiltuja tietokonereppuja löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta muun muassa Lenovo-, Targus- ja Xiaomi-merkeiltä.

Työvaatteiden kuljetusta varten suurikokoinen reppu on hyvä valinta, varsinkin jos kuljet töihin julkisilla kulkuvälineillä. Jos repussasi kulkevat myös työkengät, hanki reppu, jonka selkämys on hyvin vahvistettu. Mikäli kuljet autolla, työvaatteille omistettu urheilukassi toimii myös hyvin.

Oma treenikassi liikuntavarusteille

Liikuntaharrastukseen tarvittavien välineiden kuljettamiseen on hyvä olla erillinen urheilureppu tai treenikassi. Näin urheiluvaatteista lähtevä hienhaju tai vuotava juomapullo eivät pilaa arki- tai työreppuasi.

Sopivan repun tai treenikassin valinta riippuu siitä, miten kuljet välimatkat kodin ja harrastuspaikan välillä ja millaisia tarvikkeita sinun tarvitsee kuljettaa. Treenivaatteiden kuljettamiseen riittää yksinkertaisempikin reppu tai treenikassi. Jos sinulla on paljon erilaisia varusteita, kannattaa satsata suurempaan, vähintään parilla eri lokerolla varustettuun urheilulaukkuun.

Matkalaukku on suositeltava, mutta ei välttämättä pakollinen

Mikäli et matkusta usein, suuri matkalaukku ei ole välttämättömyys. Jokaisella olisi hyvä olla kuitenkin laukku tai reppu, joka sopii mitoiltaan lentokoneen matkustamoon.

Voit huomioida lentokoneiden laukkumitoitukset hankkiessasi työ- tai arkireppua. Jos matkoja on tiedossa useampi, kannattaa satsata pieneen matkalaukkuun. Se on kätevä myös kotimaanmatkalla, kun majoituspaikka on esimerkiksi Turku hotelli.

Tarpeellinen hankinta luonnossa liikkuvalle

Jos harrastat luonnossa liikkumista, iso reppu päiväretkiä varten voi olla hyvä hankinta. Vaelluksille tarvitset rinkan. Juoksua tai pyöräilyä harrastava voi satsata juomareppuun, jolla riittävästä nesteytyksestä on helppo pitää huolta liikunnan aikana. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät luontoliikuntaan sopivia reppuja esimerkiksi laadukkaalta Thule-merkiltä.

Varaudu juhlatilaisuuksiin pikkulaukulla

Jokaisella naisella kannattaa olla olemassa yksi juhlalaukku, jonka voi yhdistää tumman iltapuvun kanssa. Lisäksi juhlalaukku sopii iltamenoihin ja muihin epävirallisempiin juhliin, joihin et tarvitse isoa käsilaukkua. Pienen juhlalaukun voi löytää suhteellisen edullisestikin halutulta brändiltä. Merkkilaukku on myös loistava lahja 20-vuotiaalle naiselle.