Viihde

Televisiossa: Pölösen Karjala on myyttinen

Yle Teema & Fem klo 22.00

Fox klo 23.00

Liv klo 22.15

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kivenpyörittäjän kylä

HHHH Sisyfos huijasi kuolemaa ja päätyi manalaan vierittämään raskasta kiveä ikuisesti ylös rinnettä. Kreikkalaisen taruston kuningas antoi inspiraation ja teeman Heikki Turusen romaanille. Markku Pölönen ohjasi siitä onnistuneen elokuvan, jossa elokuinen hääpäivä 1970-luvun Pohjois-Karjalassa muistuttaa, mitä kaikkea ollaan menettämässä. Martti Suosalo on Ruotsiin muuttanut Pekka, joka katsoo vanhaa kotiseutua vienon alakulon kera. Siellä täällä pilkahtelee kuitenkin myös huumoria. Myyttisiin tunnelmiin palataan, kun vanha Jalmari neuvottelee pellolla lähdöstä Viikatemiehen kanssa. Roolissa on nyttemmin jo edesmennyt Esko Nikkari , mainio mies. (Suomi 1995)

Avaruusboltsit

HH Mel Brooks on amerikkalaisen komedian ikikanto ja uudistaja, joka osui ajattoman huumorin hermoon 1960-luvun tv-sarjassa Salainen agentti 86 ja mustassa komediassa Kevät koittaa Hitlerille (1967). Pari vuosikymmentä myöhemmin konkarin isku oli jo löystynyt. Bill Pullmanin ja John Candyn tähdittämän Star Wars -parodian vitsit ovat turhan usein niitä arvattavimpia. (USA 1987)

Vicky Cristina Barcelona

HHHH Woody Allen ei vuosikymmeniin tahtonut poistua rakkaasta New Yorkistaan. Kun sitten pakon edessä niin tapahtui, löysi seitsemänkymppinen elokuvantekijä uuden, rennomman vaihteen. Onkohan newyorkilainen neuroosikimppu ikinä ollut yhtä pakoton kuin tässä Espanjassa filmatussa romanttisessa komediassa? Tarkkaan ottaen aloitetaan Katalonian puolella, sillä Rebecca Hallin ja Scarlett Johanssonin esittämät nuoret amerikkalaiset ystävykset saapuvat kesänviettoon Barcelonaan. Javier Bardemin ja Penélope Cruzin korskahteleva taiteilijapariskunta saa heidät mukaan piirileikkiin espanjalaisille sydänmaille luoteiseen Oriedoon. (Espanja/USA 2008)

Pekka Eronen

Heikki Turusen romaaniin perustuva elokuva yhdestä elokuun päivästä maalaiskylässä 1970-luvulla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä