Kotimaa

THL: Normivappu olisi valtava riski – voisi vaarantaa jopa kesänviettoa

Koronapandemian suunta on parempaan päin, mutta löysäilyyn liian aikaisin ei ole varaa, todettiin torstaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja STM:n tiedotustilaisuudessa.

THL:n viikkotiedotteen mukaan viimeisen kahden viikon aikana on raportoitu noin 1 600 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Annetut suositukset ja rajoitukset sekä ravitsemisliikkeiden sulku ovat THL:n mukaan estäneet tartuntoja selvästi.

Ratkaisevassa asemassa on ollut nimenomaan iltaelämän kontaktien väheneminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL:n johtajan Mika Salmisen mukaan vapun viettäminen normaaliin tapaan olisi valtava riski, kertoi . Hänen mukaansa vappua tulee viettää samaan tapaan kuin edellisvuonna, sillä vapautunut vapunvietto voisi aiheuttaa valtavan piikin tartuntoihin.

Hän totesi, että mallinnuksen ja kokemuksen perusteella on selvää, että jos ennen kesää on valtava ilmaantuvuus niin kesän kausivaihtelun vaikutus voi olla pieni. Se taas voisi tarkoittaa jopa sitä, että "epidemiasuossa" oltaisiin koko kesä.

Torstaina on tullut ilmi 298 uutta koronatartuntaa. THL:n mukaan nykyiset rokotteet näyttävät tehoavan hyvin vakavaan tautiin myös virusmuunnoksissa.

– On mahdollista, että rokotuksista tulee jokavuotinen ilmiö.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä