Viihde

Turpiin vaan ja epäonnea

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Fight Club

TV2 klo 21.00

 David Fincherin kulttielokuvassa pidetään onnettomien miesten kokoontumisajot. Edward Norton on toimiston mies, joka potee tyhjyyden tunnetta. Sen lääkkeeksi Brad Pittin esittämä Tyler tarjoaa jäsenyyttä taistelukerhossa, jossa samanmieliset äijäpolot purkavat toisiinsa oloaan. Että elämä tuntuisi edes joltain. Mustan huumorin ja samanväristen silmien jäljiltä ei miehen kriisistä jää epäilyksiä. (USA 1999)

I Do Until I Don’t

TV5 klo 21.00

★★ Entä jos avioliitto vahvistettaisiin seitsemäksi vuodeksi kerrallaan? Sitten mietittäisiin uusintaa. Elokuvantekijä Vivianilla on selvästikin visio, mutta ikävä kyllä indie-komedioiden taitaja Lake Bell ei saanut romanttiseen komediaan tuttua, kirpeää kosketustaan. Kenties tähtinimet haittasivat luovuuden lentoa. Sinänsä reippaasti Ed Helms , Mary Steenburgen , Paul Reiser ja muut Bellin kera myllyä pyörittävät. Ensiesitys. (USA 2017)

Spider-Man: Homecoming

Nelonen klo 21.35

★★★★ Toiselta kanavalta tulee Batman & Robin, mutta illan supersankarin tittelin voittaa useamman seitinkantaman mitalla Hämähäkkimies. Vai pitäisikö puhua Hämähäkkipojasta? Tom Hollandin esittämä Peter Parker nimittäin on oikein uskottava, vikkelä lukiolaisteini, joka hinkuaa korttelisarjan sankaritöistä isompiin urotekoihin. Toimintaseikkailun ja teinikomedian luonteva liitto solmittiin Jon Wattsin ohjaajan käsissä. (USA 2017)

Fight Club -elokuvassa Brad Pittin esittämä Tyler houkuttelee kaverinsa mukaan väkivaltaiseen ja laittomaan taistelukerhoon.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä