Unelmien talviseikkailu löytyy läheltä

Tiedätkö sen tunteen, kun olet hiihtänyt keskelle lumista metsää ja on niin hiljaista, että voit kuulla lumihiutaleiden tipahtelevan takillesi? Wild Taigan eli Kuhmon ja Suomussalmen alueilla tämä kokemus on helposti saavutettavissa!

Wild Taigan alue on yksi Suomen lumivarmimpia. Tykkylumiset metsät kutsuvatkin talviselle retkelle. Lähdetkö matkaan suksilla, lumikengillä tai fatbikella? Jos sinulla ei ole omia välineitä vuokraavat alueemme yritykset niitä sinulle mielellään. Päiväretkiä varten voit suunnata Hossan kansallispuiston jylhiin maisemiin.

Meiltä löytyy myös hiihtovaelluspaketteja: Itärajaa mukailevalla Upitrekin Kalevala-hiihdolla nautit takuuvarmasti omasta rauhasta. Pohjois-Karjalan puolella kulkeva Äksyjen Ämmien Majatalosta majataloon -reitti taas sopii hyvää ruokaa ja lupsakkaa meininkiä arvostavalle hiihtäjälle.

Tutkitko maastoja mieluummin eläinten kanssa? Meillä se on mahdollista koiravaljakolla, pororeellä tai hevosen selästä käsin. Vauhtia rakastava kulkija voi vuokrata moottorikelkan ja lähteä Kuhmon itärajan freeride-alueelle.

Virkistävän metsäreippailun jälkeen on mahtavaa palata omaan mökkiin tai hotelliin. Suurin osa majoituspaikoistamme sijaitseekin aivan ulkoilumaastojen vieressä.

Illalla voit ihastella tähtitaivasta rennosti paljussa istuen. Paljuun pääset mm. Kuhmon Hotelli Kalevalassa sekä Loma-Hossassa majoittuessasi. Savusaunan löylyistä pääset nauttimaan Lentiiran Lomakylässä, Arolan maatila- ja erälomilla sekä Puukarin Pysäkissä.

Haluatko itse majoituksenkin olevan erikoinen kokemus? Kokeile "linnunpönttöhuoneistoa" Paltamon Kivesvaaralla tai revontulikotaa Saijan Lomakartanossa Taivalkoskella.

Musiikkia ja kalevalaista kulttuuria

Meillä riittää nähtävää ja koettavaa myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle lomailijalle. Helmikuussa pidettävä Kuhmon Talvi -festivaali piristää sydäntalvea. Luvassa on musiikkia monessa muodossa, tanssia, näyttelyitä ja kirjallisuutta.

Kuhmon Talven tapahtumakeskuksena toimii Kuhmo-talo. Paikka hämmästyttää vierailijoita maailmanluokan konserttisalillaan. Nyt taloon on mahdollista päästä tutustumaan pintaa syvemmältä. Osallistumalla Kuhmo-talon kulissikierrokselle pääset kurkistamaan yleisöltä piilotettuihin paikkoihin.

Kalevalaisesta kulttuurista kiinnostunut voi vierailla Juminkeon kulttuurikeskuksessa. Voit jatkaa matkaasi Elias Lönnrotin ja Akseli Gallen-Kallelan jalanjäljillä Kuhmon Vartiuksessa sijaitsevalle Uljaskan Pirtille. Heidän kauttaan voit ostaa retken rajavyöhykkeellä sijaitsevalle myyttiselle Kultalähteelle.

Villiä elämää

Vaikka seutumme tunnetuimmat eläimet karhut ovatkin talviunilla, voi meillä bongata monia muitakin kiinnostavia luontokappaleita. Esimerkiksi Taiga Spirit järjestää lumikenkäretkiä ahmakojulle Kuhmossa. Sudet taas vierailevat säännöllisesti Wildlife Safaris Finland -yrityksen kojuilla. Hossassa pääset kuvaamaan kotkia ja Kuhmon Viiksimossa metson ja teeren soidinta.

Hyvää ruokaa

Lomalla täytyy syödä hyvin. Haluaisitko romanttiselle kynttiläillalliselle rakkaasi kanssa tai lounastaisitko perinteisessä hirsipirtissä? Esimerkiksi Kuhmon Hotelli Kalevalassa ja Paltamon Jättiläisenmaassa voit illastaa huikeita maisemia katsellen. Perinnepirtissä pääset taas ruokailemaan tilauksesta Suomussalmen Vanhassa Kurimossa, Hiljaisen Kansan Niittykahvilalla sekä Saijan Lomakartanossa Taivalkoskella. Myös porotilakäyntien yhteyteen on mahdollista ostaa ruokailu. Valtimolla sijaitseva Puukarin Pysäkki on erityisen tunnettu emäntä Annin suussasulavista karjalaisista herkuista.

Tervetuloa unelmalomalle lähelle, Wild Taigan alueelle!

Artikkeli on toteutettu Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet -rahoituksella.

Wild Taiga yhdistää yli 50 hyvin erilaista kulttuuri-, luonto- ja matkailutoimijaa.

Yritykset sijaitsevat pääosin Kuhmossa ja Suomussalmella. Mukana on toimijoita myös muualta Kainuusta, Pohjois-Karjalasta ja Taivalkoskelta.

Luonto- ja kulttuuriarvojen korostaminen on yhteistä kaikille Wild Taigan toimijoille.

Tutustu tarjontaamme:

www.wildtaiga.fi

#visitwildtaiga

@visitwildtaiga

#arcticlakeland

Wild Taigan alue on yksi Suomen lumivarmimpia.