Koti-Kajaani

Valtuustosta viisaita: Keltanokka luottamustehtävissä

Olen saanut toimia kaupungin luottamustehtävissä kohta toista vuotta. Olen kaupunginvaltuuston varajäsen, toimin myös Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin hallituksen jäsenenä sekä kiinteistötoimitusten uskottuna miehenä.

Uskotut miehet (2 henkilöä) ovat toimitusmiehinä mukana erilaisissa maanmittaustoimituksissa. Yhdessä toimitusinsinöörin kanssa päätettäviä asioita voivat olla esim. rajan tai tien paikan määrääminen, tilan jakaminen tai täyden lunastuskorvauksen määrääminen. Asian ratkaisusta keskustelemme yhdessä, mutta toimitusinsinööri tekee lopullisen päätöksen.

Vuonna 2022 keväällä hallituksessa valitsimme Kiinteistö Oy Kajaanin Pietariin ammattitaitoisen ja yhteistyökykyisen toimitusjohtajan. Työskentely on avointa, suunnitelmallista ja koko yhtiön kannalta positiivista. Kiitos kuuluu myös kaikille yhtiön työntekijöille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pidän tärkeänä, että valtuustoryhmämme 12 ensimmäistä varajäsentä on myös kutsuttu valtuustoryhmän kokouksiin ennen kaupunginvaltuuston kokousta. Me perehdymme kaupunginvaltuuston esityslistaan ja otamme kantaa käsiteltäviin asioihin. Siten voimme tuoda esille mielipiteemme ja olla mukana päätöstenteossa.

Olitpa sitten varavaltuutettu tai varsinainen jäsen, esityslistalla käsiteltäviin asioihin on perehdyttävä ennen kokousta. Kokouksissa on oltava läsnä, joihin sinut on valittu, lukuun ottamatta pakollisia esteitä ja tällöinkin on ajoissa ilmoitettava poissaolosta. Olemme valittuihin tehtäviin osallistumisestamme ”velkaa” äänestäjillemme.

Vuonna 2022 marraskuussa Kajaanin kaupunginvaltuusto äänesti Kajaanin tuulivoimaohjelmasta 2035. Tuulivoimaohjelman kriteereihin ja periaatteisiin tehtäisiin seuraava muutos, asutuksen huomiointi. Tuulivoimaloiden etäisyyden asutuksesta (vakituinen ja vapaa-ajan asutus) tulee olla vähintään 2 km, muutettaisiin vähintään 3 km. Äänet jakaantuivat 28 JAA ääntä ja 21 EI ääntä, 2 poissa.

Kannatan tuulivoimaa, mutta sen hyödyt eivät saisi tulla asukkaille koituvien haittojen kustannuksella. Kukapa meistä todellisuudessa pystyy asettumaan sen asukkaan asemaan, joka asuu tuulimyllyjen välittömässä läheisyydessä ja joutuu kokemaan niiden terveydelliset haitat, kuten esim. kuulo- ja tasapaino haitat, huimauksen ja/tai tinnituksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luonnollisesti myös eläimiin/luontoon kohdistuvat haitat, joten lintujen muuttoreitit ja pesimäalueet olisi otettava huomioon jo suunnittelu vaiheessa. Kaikkea kun ei voi mitata rahassa.

Sinäkin olet varmaan huomannut, että kuuluminen puolueeseen tai järjestöön tms tuovat tullessaan myös muita tehtäviä, nimittäin talkootyötä. On olemassa uutteria ihmisiä, joilla energiaa riittää, vaikka mihin sekä talkoissa ovat yleensä enemmän mukana usein samat henkilöt.

Omalta kohdaltani osallistun mielelläni ja teen sen minkä jaksan ja oma aika antaa myöten. Enempään meistä ei kukaan pysty, joten yritetään olla tuntematta siitä huonoa omaatuntoa.

Eduskuntavaalit on käyty, onnittelut sinulle uusi kansanedustaja, muista ajaa koko Kainuun asioita ja etua!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyvää alkavaa kesää kaikki kainuulaiset!

Tuula Virkkunen (kesk.)

Kirjoittaja on kaupunginvaltuuston varajäsen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä