Koti-Kajaani

Valtuustosta viisaita: Päätetyt investoinnit jalkeille?

Otsikko kuvastaa huoleni jo valtuustossa päätettyjen investointien paloasema/varikko sekä tekojääradan kylmäkoneistolaitteen hankinnan siirtämisestä eteenpäin joko rakennuskustannusten nousun tai muun lykkäyspäätöksen nojalla.

No, voi kysyä onko tämä oikeaa toimintaa virkahenkilöiden osalta, josta lykkäyspäätöksen esitykset yleensä tulevat esille? Näitä päätöksiä yleensä käsittelee myös kaupunginhallitus, joka on valtuuston päätösten toimeenpaneva elin.

Kyseessä olevat paloasema-/varikkoinvestointi sekä tekojääradan kylmälaiteinvestointi täytyy saattaa loppuun mahdollisimman pian. Täytyy ihmetellä näiden mielestäni merkityksellisten investointien lievää jäädyttämistä, vaikka itsekin olen huolissani korkeasta investointitasosta kaupungissamme, niin jo päätetyt investoinnit pitää viedä toimeenpanolla eteenpäin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paloasema toimii tällä hetkellä vuokratiloissa ja sielläkin väistötiloissa varsinaisten tilojen huonon sisäilmanlaadun vuoksi, varikko taasen tuhoutui tulipalossa muutama vuosi sitten, joten hekin toimivat tällä hetkellä väistötiloissa, joten olisi kai kohtuullista saattaa tuleva paloasema/varikko-yhteishankeinvestointi alkamaan, että henkilöstö saa toimia terveissä uusissa tiloissa ja suorittaa heille kuuluvaa asemapaikkatyötään pelkäämättä terveytensä menettämistä huonon sisäilman vuoksi varsinkin paloasemalla, jossa joudutaan menemään vanhoihin huonon sisäilman tiloihin hälytyksen sattuessa, koska kalusto on edelleen vanhalla puolella jonne täytyy siirtyä tämän hetken väistötiloista.

Toinen kohde, valtuustossa hyväksytyn tekojääradan investoinnin loppuun saattaminen hankkimalla myös ko. päätökseen sisältyvä kylmälaite kierrättämään nestettä jo olemassa olevassa liikuntapuiston hiekkatekonurmen alla olevassa putkistossa.

Ei pelkkä putkisto hiekkatekonurmen alla auta matalan kynnyksen liikuntapaikan tuomaa hyvinvoinnin – ja terveyden edistämisen näkökulmaa, vaan olemassa oleva suorituspaikka, jossa laitteet toimii niin kuin pitääkin ja lapset sekä nuoret ja perheet yhdessä muun väestön osan kanssa pääsevät nauttimaan sekä iloitsemaan yhdessäolosta sekä tekojääradan tuomasta huomattavasti aikaisemmasta jäälle pääsemisen iloista, kun ottaa huomioon ilmaston lämpenemisen tuomat haasteet ulkoliikunnan osalta.

Me tarvitsemme hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen toimintaa pitkäjänteisesti toteutettuna kaikissa liikuntamuodoissa niin sisä- kuin ulkoliikunnan osalla, vain näin saamme edistettyä kustannustason laskua myöhemmässä vaiheessa jonka hyvinvointi tuo omaehtoisen liikunnan avulla saadusta hyödystä terveyden paranemisena ja vähempinä vastaanottokäynteinä terveyskeskuksissa ja sairaaloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on kaupunginvaltuuston jäsen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä