Koti-Kajaani

Vieraskirjoitus: Kirjoita unelmiesi seurakunnasta

Katselin kuvaa suurkaupungin yllä keinussa kiikkuvasta lapsesta. Kuvan tilanne on todellisuudessa mahdoton. Mieleni valtasi tunne, joka oli yhtä aikaa epätodellinen ja samalla mielikuvitusta kutkuttava. Sain hyvin kiinni siitä, miltä vatsanpohjassa tuntuisi keinua lujaa ja korkealla. Kuvan mukaisissa korkeuksissa keinuminen ei helposti houkuttaisi. Kuvana se kuitenkin johdatti miettimään uskallusta tehdä asioita toisin, kokeilla ja kurkottaa omien ajatusten tuolle puolen.

Kirkon toiminnan taustalla ovat vahvat perinteet, tukevat juuret. Kajaanin seurakunnassa haluamme vahvaan juureen nojaten katsoa kohti tulevaisuutta, joka vääjäämättä tuo toimintaan muutostarpeita. Mietimme, miten kykenemme muuttumaan ja katsomaan rohkeasti eteenpäin? Uuden luominen pakottaa luopumaan osittain vanhoista toimintamalleista ja löytämään uusia uomia kokeilemisen kautta.

Kehittämistyön edellytys on pohtia asioita eri näkökulmista eli käytännössä astua niin sanotusti oman laatikon ulkopuolelle kuulemaan mahdollisimman monien ihmisten näkemyksiä ja ajatuksia. Nyt ovat ovet auki uusille ajatuksille. Unelmointi on kykyä kuvitella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin seurakunnan vapaaehtoistoiminnan työryhmä toteuttaa sekä kyselyn että unelmien seurakuntani kirjoituskilpailun. Erityisesti meitä kiinnostaa ihmisten mielikuva seurakunnasta ja sen vapaaehtoistoiminnasta. Samalla keräämme tietoa toimintamme kehittämiseksi.

Unelmien seurakunta kirjoitusten kautta etsimme vastauksia muun muassa kysymyksiin: Millaisessa seurakunnassa sinä toimisit? Millaiset arvot toivoisit näkyvän seurakunnan toiminnassa? Minkälainen vapaaehtoisuus tai toimijuus sinua kiinnostaa? Kirjoittamisen tyyli on vapaa, joten kunkin kirjoittajan luovuus kukkikoon vapaasti.

Yhteinen unelmointi voi kannustaa meitä luomaan uutta. Jos kiikkuisit kiikkulaudalla Kajaanin kaupungin ja sen keskellä seisovan kirkon yllä ja unelmoisit päätä huimaavan rohkeasti, mitä näkisit, mitä toivoisit ja miten siihen itse liittyisit mukaan?

Vatsanpohjaani kutkuttavat mukavasti perhoset, kun jäämme odottamaan kirjoituksia. Lähetä omasi tuula.kurkinen@evl.fi tai Kajaanin seurakunta/Tuula Kurkinen Linnankatu 12 87100 Kajaani. Kirjoittajien kesken arvotaan lahjakortti, joten liitä kirjoitukseesi nimesi ja puhelinnumerosi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kajaanin seurakunta

Tuula Kurkinen

Paltaniemen kuvakirkko
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä