Viihde

Viihdelegendat saivat oikeat tulkit

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kulkuri ja joutsen

Yle Teema & Fem klo 21.45

★★★ Timo Koivusalo muisteli Tapio Rautavaaran ja Reino Helismaan ystävyyttä. Tapansa mukaan hän selitti ja saippuoi aihetta liikaa, mutta viihdyttämisen kutsumuksesta irtosi hellää ja kirveltävääkin kerrottavaa. Ja pääroolit menivät oikeisiin osoitteisiin. Martti Suosalo väläyttää sukkelan sanaseppo Helismaan sisintä kuin iltataivas auringonkajoa. Tapio Liinojassa on samaa, sulattavaa lämpöä kuin Rautavaaran lauluäänessä. (Suomi 1999)

Phantom Thread

TV5 klo 21.00

★★★★★ Oman alansa taiteilijasta kertoo myös Paul Thomas Anderson . Daniel Day-Lewis on vaatturimestari, joka uppoutuu luomuksiinsa niin täydellisesti, ettei muuta annettavaa kanssaihmisille oikein jääkään. Sen saa kokea Vicky Kriepsin esittämä tarjoilija, jonka seurapiirien mielikki ottaa lähelleen. Ohjaaja ompelee 1950-luvun Lontoon ankeuden elokuvansa saumoihin, mutta kyllä sieltä se pilkottaa. (Britannia 2017)

Eat Pray Love

Liv klo 21.00

★★★ Ryan Murphy ohjasi Elizabeth Gilbertin kirjasta elokuvan, jossa newyorkilainen Liz Gilbert lähtee maailmalle itseään etsimään. Myönnän, että minua on ärsyttänyt elokuvan tapa shoppailla ja kuluttaa vieraita kulttuureita kuin virkistäviä kasvonaamioita. Nykyisessä suljettujen rajojen maailmassa on kuitenkin somaa katsella Italian, Intian ja Balin ihanuuksia edes tv-ruudusta. Julia Robertskin säteilee. (USA 2010)

Tapio Liinoja esittää lämmöllä Tapio Rautavaaraa Kulkuri ja joutsen -elokuvassa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä