Paikallisuutiset

Vuolijoen kirkon hautausmaa sekä Kajaanin vaikuttajanaisten tarinat tutuksi opaskierroksilla

Kajaanin matkailuoppaat avaavat paikallisten vaikuttajanaisten tarinoita.

Ensi viikon maanantain kävelykierroksella esillä ovat muun muassa liikealan naiset Rosa Arola, Maria Hynninen sekä opettajat Hanna Vuoristo ja Himmu Roos, jotka olivat ensimmäisiä naisia kaupunginvaltuustossa ja edistivät naisten asemaa 1900-luvun alun Kajaanissa.

Kierros alkaa Pietari Brahen muistomerkiltä Kauppatorilta kello 18 ja kestää noin 1,5 tuntia. Ukonilmalla kierros ei toteudu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiistaina vuorossa on Kajaani 370 vuotta kiertoajelu, jossa pysähdyspaikat ovat Brahenkatu, Renforsin Ranta ja Lehtikankaan monitoimitalo.

Kierrokselle on mahdollisuus osallistua myös esteettömään kiertoajeluun invataksilla. Invataksiin mahtuu kaksi pyörätuolia ja lisäksi kuusi istuvaa matkustajaa. Invataksiin ilmoittautumiset Satu Pyykkönen p. 044 7100 058 satu.pyykkonen@kajaani.fi

Lähtö kello 18 teatteritalon viereiseltä kiertoajelupysäkiltä Kauppakatu 14. Kierroksen kesto noin 2 tuntia. Bussikierrokselle ei tarvitse ilmoittautua. Bussiin otetaan tulojärjestyksessä 30 henkilöä, ja jokainen istuu erikseen paitsi pariskunnat voivat istua vierekkäin.

Keskiviikkona kävelykierros suuntautuu Vuolijoen kirkon hautausmaalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirkon ja pappiloiden muodostama kokonaisuus on kulttuurihistoriallisesti arvokas. Opastettu kävelykierros vie sankarihautausmaalle ja vanhaan pappilaan, josta matka jatkuu hautausmaalle ja takaisin kirkolle.

Lähtö kävelylle Vuolijoen kirkon edestä kello 18. Kävelyn kesto on noin 1,5 tuntia.

Kierros ei toteudu ukonilmalla.

Ennakkoilmoittautumiset seurakuntaan maanantaihin 19.7.2021 kello 15:een mennessä sähköpostitse osoitteeseen kajaani.seurakunta@evl.fi

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ma 19.7. Naiset esiin! Pikkukaupungin vaikuttajanaisten tarinoita. Ti 20.7. Kajaani 370 vuotta kiertoajelu. Ke 21.7. Hautausmaita ja pappiloita – Vuolijoen hautausmaakävely. Kaikkiin kierroksiin vapaa pääsy. Kierroksille vain terveenä ja huomioitava turvavälit. Kiertoajelulla suosistettavaa käyttää kasvomaskia.

Vuonna 1906 valmistunut Vuolijoen kirkko on Kainuun ainoa kivikirkko.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä