Paikallisuutiset

Yhdessä: 100 vuotta täyteen hyväntekeväisyyden ja lentopallon merkeissä

Timo Poranen ja Janne Karppinen juhlivat pyöreitä urheilumielellä.

Lauantaina 13. huhtikuuta Kajaanihallilla käy vilske, kun Kainuussa aktiivisina tunnetut lentopallomiehet Timo Poranen ja Janne Karppinen iskevät palloa kenttään yhteisillä 50-vuotissyntymäpäivillä.

Kaverusten juhlapäivää lentopallon hyväntekeväisyysturnauksen merkeissä on tulossa viettämään noin 80–90 vierasta, joiden joukosta löytyy myös entisiä 1-sarja- ja liiga-pelaajia sekä kenties pari maajoukkuemiestäkin.

Turnauksen osallistumismaksuista koostuva tuotto lahjoitetaan kainuulaisten nuorten urheilulahjakkuuksien tukemiseen. Katsojille pääsymaksutonta turnausta voi tulla seuraamaan kuka tahansa urheilusta ja hyvästä menosta kiinnostunut. Halutessaan katsojillakin on mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyskohteen tukemiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Timo Poranen ja Janne Karppinen järjestävät 100-vuotisjuhlat. Kuva: Teemu Takalo

Hyväntekeväisyysturnauksen kanssa samaan aikaan Kajaanihallilla pelataan myös B-tyttöjen valtakunnallista sarja, jossa mukana ovat Kajaanin Kuohun ja Kuhmon Kiva-Lentiksen joukkueet.

Lentopallon pariin teini-iässä tulleet Karppinen ja Poranen ovat katselleet urheilumaailmaa oman pelaajauran lisäksi pitkään myös juniorivalmentajan silmin.

– Takavuosien kainuulainen maajoukkuejyrä Janne Heikkinen totesi aikoinaan, että seuratoiminnassa kannattaa satsata kärkeen, sillä se vetää muut perässä. Tästä olen Jannen kanssa täysin samaa mieltä, ja siitä tuli idea myös lahjoituskohteesta, Poranen kertoo mietteitään nuorten urheilusta.

– Tarkoituksena on siis saada kerättyä esimerkiksi nuorten maajoukkueleiritykseen valittavien kainuulaisten urheilijoiden leirikustannuksiin tarkoitettua tukirahaa. Leirityksiin liittyvät kustannukset saattavat nousta pahimmillaan kovinkin korkeiksi ja halusimme, että siitä ei tulisi ainakaan este lahjakkaille urheilijoillemme yli lajirajojen, Karppinen täsmentää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aivan uusi idea turnaus ei kuitenkaan ole, sillä esimerkiksi kajaanilaiset lentopalloikonit Ilkka Parviainen ja Lassi-Pekka Väisänen järjestivät vastaavan tempauksen tasan 10 vuotta sitten.

– Siitä jäi niin hyvät fiilikset, että päätettiin järjestää kuvio uudestaan hyvin pitkälle samalla sapluunalla. Eli perinteisellä insinöörikuviolla mennään: kopioidaan hyvät ideat ja toteutetaan ne omalla tvistillä. Ei pyörää tarvitse aina uudestaan keksiä, Poranen avaa turnauksen taustoja.

Kertaluontoiseksi tapahtumaa ei olla jättämässä, vaan miehet ovat miettineet myös hyväntekeväisyyskohteensa rahoituksen tulevaisuutta.

– Jatkuvuus oli yksi tärkeä aspekti kokonaisuutta mietittäessä. Uskomme vakaasti, että tästä saadaan vuosittain jatkuva perinne ja sitä kautta pysyvä tukimuoto nuorille kainuulaisille kärkiurheilijoille. Ja mikäänhän ei estä järjestämästä tapahtumaa useasti vuodessa eri henkilöiden toimesta, vaikka eri lajeissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ainakin ensi vuoden osalta kuviot tuntuvat olevan jo sovittuina.

– Itsellämme ei ole vastaavia tapahtumia suunnitelmissa tulevaisuuden varalle, mutta Jukka Seppänen ja Jori Kärki vuosimallia -75, ovat lupautuneet ottamaan viestikapulan ensi vuonna. Ja nyt kun se on julkista, niin siitä ei voi enää luistaa. Toisaalta tämä oli samalla myös yksi kantavista ajatuksista, että joka vuosi samojen henkilöiden ei tarvitsisi tehdä keräystyötä, Poranen ja Karppinen linjaavat.

Kutsuturnauksen tuotto lahjoitetaan Kainuun Liikunnalle nuorten kainuulaisten urheilulahjakkuuksien tukemiseen tarkoitetun rahaston perustamiseksi. Kainuun Liikunnan lasten ja nuorten liikunnan asiantuntija Ira Liuski, ex-lentopalloaktiivi hänkin, on miesten tempauksesta hyvillään.

– Olemme Kainuun Liikunnalla suunnitelleet jo pidempään tällaisen tukirahaston perustamista ja nyt pääsemme tässä hyvin liikkeelle kuin itsestään. Myös me liikunnan aluejärjestönä voimme olla jatkossa mukana joko itse järjestämässä tapahtumia tai vähintäänkin auttamassa toimijoita, jotka tekevät jotain vastaavaa kainuulaisten nuorten urheilijoiden hyväksi, Liuski iloitsee.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Mikä

Hyväntekeväisyystapahtuma

Timo Porasen ja Janne Karppisen 100-vuotishyväntekeväisyysturnaus

Aika: Lauantai 13.4.2024 klo 11–16

Paikka: Kajaanihalli

Kenelle: Kaikille lentopallosta, urheilusta ja hyvästä menosta kiinnostuneille

Pääsymaksu: Ei pääsymaksua

Tarjoilut: Turnauksessa kahvio, jonka tuotto menee Kuhmon Kivalentiksen juniorityön hyväksi

Muuta: Paikan päällä mahdollisuus osallistua lahjoitukseen, joka tilitetään lyhentämättömänä turnauksen hyväntekeväisyyskohteeseen (keräyslupa on voimassa)

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä