Ihmiset

Yhdessä: Jouluna halutaan auttaa ja tehdä hyvää – "Tämä tulee kyllä tarpeeseen"

Hintojen nousu on syventänyt vähävaraisten lapsiperheiden ahdinkoa kotimaassa.

Yhdessä

Varsinkin joulun aikaan ihmiset haluavat tehdä hyväntekeväisyystyötä osallistumalla erilaisiin keräyksiin, joilla autetaan esimerkiksi lapsiperheitä.

Yksi tällainen keräys on Hyvä Joulumieli -keräys, jolla Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Suomen Punainen Risti (SPR) yhdessä Ylen kanssa keräävät varoja kotimaan vähävaraisille lapsiperheille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keräyksellä hankitaan ruokalahjakortteja, joilla perheet voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Vuonna 2022 on toteutettu jo 26. valtakunnallinen Hyvä Joulumieli -keräys.

MLL:n Kainuun piiri on ollut perinteisesti koordinoimassa Hyvä Joulumieli -lahjakorttien jakoa kainuulaisille lapsiperheille. MLL:n 13 paikallisyhdistystä kaikissa Kainuun kunnissa sekä Vaalassa ovat jakaneet yhteistyökumppaneidensa kautta yhteensä 485 ruokalahjakorttia.

Lisäksi SPR:n kautta lahjakortteja on jaettu 205 kappaletta eri puolilla Kainuuta. Ruokalahjakorteilla perheet ovat voineet jouluruoan lisäksi ostaa esimerkiksi pesuaineita ja vaippoja.

Tänä vuonna myös K-Supermarketit eri puolilla Suomea ovat toteuttaneet Auta ruokalahjalla -keräyksen vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Kauppojen asiakkaat ovat voineet osallistua keräykseen ostamalla pitkään säilyviä elintarvikkeita, kuten jauhoja, ryynejä, kahvia ja lastenruokia, ja jättämällä ne keräyspisteeseen. Lahjoitetut ruoat on jaettu eri puolilla Suomea MLL:n avoimissa kohtaamispaikoissa alueiden lapsiperheille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuuseen Auta ruokalahjalla -keräykseen tuli lahjoitettua ruokaa yhteensä 180 kiloa, mikä on erittäin merkittävä määrä. Lajittelun jälkeen elintarvikkeet pakattiin valmiiksi perheille jaettaviksi ruokakasseiksi.

Lahjoitettua ruokaa oli yhteensä 90 kassillista, joista perheet saavat kaksi kassillista pitkään säilyviä ruoka-aineita. Ruokakassit jaettiin Kajaanin Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikasta niitä tarvitseville pienten lasten perheille.

Tia Ursin on alle vuoden ikäisen pojan äiti, ja he ovat pojan kanssa käyneet säännöllisesti Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikassa Kajaanissa. Ursin sai perheelleen ruokalahjoituksen, josta hän oli hyvin mielissään.

– Tämä tulee kyllä tarpeeseen, Ursin kiittelee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän on myös hyvillään siitä, että ihmiset haluavat tehdä hyvää toisilleen ja osallistua erilaisiin keräyksiin.

Kajaanissa Kauppakadulla sijaitseva R-kioski halusi myös tarjota asiakkailleen mahdollisuuden tehdä hyvää. Kioskin asiakkaat saivat ostaa tuotteita ja lahjoittaa ne edelleen lahjoitettaviksi lapsille ja lapsiperheille MLL:n Kainuun piirin kautta. R-kioskin kautta perheet saivat muun muassa suklaata ja lukemista.

Suomessa on 129 000 vähävaraista lapsiperhettä. Hintojen nousu on syventänyt vähävaraisten lapsiperheiden ahdinkoa kotimaassa. Vähävaraisissa perheissä elää nyt jo noin 30 000 lasta enemmän kuin kuluvan vuoden keväällä. Kasvavat menot aiheuttavat pulaa perusasioista: ruuasta, vaatteista ja asumisesta. Köyhyys tuo lapsille mukanaan myös yksinäisyyden ja syrjään jäämisen kokemuksia.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Mikä

Lahjoitukset

Hyvä Joulumieli -keräykseen voi osallistua koko vuoden ajan. Keräyksen toteuttavat MLL, SPR ja Yle. MLL ja SPR jakavat ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille. Tietoa keräyksestä: https://hyvajoulumieli.fi/

Auta ruokalahjalla -keräyksen toteuttivat 120 K-Supermarkettia eri puolilla Suomea. Keräyksellä lahjoitettiin ruokaa vähävaraisille lapsiperheille MLL:n kohtaamispaikkojen kautta.

Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikka on kaikille lapsiperheille avointa toimintaa, jota järjestetään Kajaanissa, Paltamossa ja Suomussalmella. Kokoontumisajankohdat ja -paikat: Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikka lapsiperheille | MLL:n Kainuun piiri ry

Tia Ursin (oik.) sai perheelleen tarpeellisen ruokalahjoituksen Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikan kautta. Pesäkolon ohjaaja Sari Liuski-Ursin (vas.) MLL:n Kainuun piiristä iloitsi saadessaan osallistua Auta ruokalahjalla -keräyksen toteuttamiseen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä