Paikallisuutiset

Yhdessä: Kainuun Urheilugaala avaa Kainuun Liikunnan 30-vuotisjuhlavuoden

Kainuun Urheilugaalaa juhlitaan järjestyksessään 14. kerran perjantaina 19.1.2024 Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsässä Kajaanissa.

Kainuun Urheilugaalassa juhlistetaan vuonna 2023 menestyneitä kainuulaisia urheilijoita, kuntien liikuntatekoja, valmentajien panosta ja tukijoukkojen merkitystä sekä muistellaan kuluneen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä.

Kainuun Urheilugaalan tavoitteena on antaa tunnustusta huipulla oleville ja sinne tähtääville kainuulaisille urheilijoille sekä liikunnan ja urheilun taustavoimille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun Urheilugaalassa 2023 elämänurapalkinto luovutettiin Kunto Viirulle. Kuva: Tuomas Juntunen

Kainuun Urheilugaalan järjestelyistä vastaa Kainuun Liikunta, joka täyttää ensi vuonna pyöreät 30 vuotta. Gaala avaa Kainuun Liikunnan 30-vuotisjuhlavuoden ja on samalla yksi juhlavuoden päätapahtumista. Lisäksi juhlavuoden aikana Kainuun Liikunta näkyy entistä vahvemmin erilaisissa tapahtumissa kaikissa Kainuun kunnissa.

Juhlavuoden kunniaksi Kainuun Urheilugaalan palkintojenjakotilaisuus on avoin ja maksuton kaikille urheilun ystäville. Palkintojenjaon jälkeen tarjoillaan kolmen ruokalajin juhlaillallinen illalliskortin lunastaneille Musiikkiopiston Karanka-ravintolassa.

Kainuun Urheilugaalassa esiintyvät pianotaiteilija Juho Kela ja käsilläseisoja Jukka-Pekka Matero. Ohjelmassa on palkintojenjaon lisäksi myös muun muassa juhlapuheita, ja illan aikana paljastetaan Kainuun liikunnan ja urheilun Hall of Fame -kunniagalleriaan nostettavat henkilöt.

Kainuun Urheilugaalassa lavalla nähdään Vesterinen yhtyeineenkin kanssa keikkaileva käsilläseisoja Jukka-Pekka Matero. Kuva: Jouni Nieminen

Kaukametsän saliin mahtuu palkittavien ja palkinnonjakajien lisäksi yleisöä yhteensä noin 300 henkilöä, ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Palkintojenjakotilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista. Kolmen ruokalajin juhlaillalliseen oikeuttavat Illalliskortin hinta on 69,00 euroa. Illalliskortit ovat nyt varattavissa osoitteessa www.kainuunurheilugaala.fi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyväntekeväisyyspadelturnauksessa kerätään rahaa lasten ja nuorten liikuttamiseen

Kainuun Urheilugaalan etkoina pelataan hyväntekeväisyyspadelturnaus viikkoa ennen gaalaa perjantaina 12.1.2024 klo 16.30–18.30 Padelareena Sartekilla Kajaanissa. Turnaukseen voivat osallistua kainuulaiset yritykset, ja turnauksen osallistumismaksuista lahjoitetaan 50 % kainuulaisten lasten ja nuorten liikuttamiseen.

Turnauksen pelimuoto on Team Americano, eli pelit pelataan neljän hengen sekajoukkueissa kahdessa eri sarjassa: harrastelijoissa ja konkareissa. Joukkueen sisällä pelaajia saa vaihtaa kesken turnauksen, eli mukaan voi lähteä vaikkapa koko työporukalla.

Molemmissa sarjoissa on kuusi joukkuetta. Yksi peli pelataan 24 pisteeseen, ja jokaisesta pelatusta pallosta saa yhden pisteen. Yksi peli kestää noin 15 minuuttia, ja jokainen vastustajajoukkue kohdataan kerran, eli peliaikaa kertyy yhdelle joukkueelle noin 75 minuuttia.

Suurimman pistemäärän viidestä pelistä kerännyt joukkue voittaa turnauksen, jonka panoksena on Kainuun Urheilugaalan hyväntekeväisyyspadelturnauksen voitto ja kiertopalkinto sekä neljä illalliskorttia Kainuun Urheilugaalaan 2024.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Padelareena Sartekin yrittäjä Jarkko Hyvärinen kertoo videolla hyväntekeväisyysturnauksen säännöistä:

Video: Anni Heikkinen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä