Paikallisuutiset

Viime kesän elämysleirillä oli monenlaista puuhaa. Kuva: Miia Rantala

Yhdessä: Kajaanin 4H:n kesäleirit järjestetään kesäkuussa

Tulevana kesänä Kajaanin 4H-yhdistys järjestää jälleen kesäleirejä pääasiassa 7–12 –vuotiaille lapsille. Leirejä ohjaavat iltapäivätoiminnan aikuisohjaajat sekä leireille työllistyy myös useampi nuori.

Leirikesän aloittaa uusi metsäsalapoliisit luontoleiri, joka on uudistettu jo useana vuonna järjestetystä suositusta luonto- ja maatilaleiristä. Metsäsalapoliisit luontoleirejä järjestetään kaksi samanlaista. Ensimmäinen järjestetään 5.-8.6.2023 ja toinen 12.-15.6.2023 klo 10–16 Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteessä.

Leirillä ollaan paljon ulkona, tutustutaan metsään ja luontoon ja Seppälässä kun ollaan, niin leirillä käydään tutustumassa myös talliin ja navettaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös tänä vuonna halukkaat leiriläiset pääsevät mönkijän kyytiin. Kuva: Ritva Kemppainen

Tavoitteena on, että metsäsalapoliiseina lapset innostuisivat metsäluonnon tutkimisesta ja havainnoinnista. Leirillä opitaan itse tehden, leikkien, tutkien ja kokeillen. Leirillä mm retkeillään metsässä, rakennetaan majoja ja askarrellaan luonnon materiaaleista. Lisäksi leiriohjelmaan kuuluu erilaisia pelejä ja leikkejä.

Lisäksi järjestetään kokkileiri 5.-9.6.2023 klo 10–15, Lehtikankaan koulun kotitalousluokassa. Leirillä otetaan keittiö haltuun ja suunnataan makujen maailmaan niin suolaisen kuin makeankin ruuanlaiton myötä. Joka päivä valmistetaan myös lämmin ruoka. Tänä kesänä leirillä valmistetaan myös lasten toiveiden mukaisia kokkauksia. Leirillä lapset pääsevät valmistamaan ruokia alusta loppuun itse, opettelemaan käsin tiskaamista ja jälkien siivousta sekä roskien lajittelua.

Seppälän navetassa on ollut joka kesä suloisia vasikoita leiriläisten ihasteltavina. Kuva: Miia Rantala

Leiriohjelmaan kuuluu myös ruokaan liittyviä pelejä ja tehtäviä. Leirillä ollaan myös joka päivä ulkona. Tänä vuonna kokkileiri on osallistujille maksuton. Leirille on saatu avustusta Pohjois Suomen Aluehallintovirastolta. Kokkaaminen tuntuu olevan tällä hetkellä todella suosittua lapsilla. Kajaanin 4H:lla toimii tällä hetkellä neljä kokkikerhoa.

Kädentaitoleiri järjestetään 12.-15.6.2023 klo 10–14, Teppanan koululla. Leirillä tutustutaan erilaisiin materiaaleihin ja menetelmiin. Lisäksi valmistetaan ja askarrellaan monenlaista kivaa. Tulevalle leirille on suunniteltu mm pehmolelun tekemistä, kankaanpainantaa ja neulahuovutusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkileirillä leiriläiset pääsevät tekemään ruokia itse alusta loppuun saakka. Kuva: Miia Rantala

Leirikesän päättää elämysleiri, joka järjestetään 19.-21.6.2023 Seppälässä klo 10–15. Viime kesänä elämysleiri järjestettiin ensimmäisen kerran ja leiri onnistui niin hienosti, että leiri järjestetään samalla teemalla uudestaan, kuitenkin uudella ohjelmalla.

Leiri järjestetään samoin kuin viime vuonna yhteistyössä Kainuun ammattiopiston Luonto- ja elämystoiminnan ohjaamisen opiskelijoiden kanssa.

Leirillä on luvassa mm luonnossa liikkumista, temppuratoja, luonnon aistimista, kasvien tunnistusta, pelaamista sekä paljon muuta mukavaa yhdessä tekemistä.

Uutena Kajaanin 4H järjestää Sotkamossa kaksi kepparileiriä Rekivaaran vanhalla koululla. Ensimmäinen on yön yli leiri 9–14-vuotiaille 5.-6.6.2023 ma klo 12 - ti klo 16 ja toinen päiväleiri 7.6.2023 klo 10–15. Leireillä on ohjelmassa monenlaista mukavaa tekemistä keppareiden kanssa mm este- ja kouluratsastusta, ratsastusta maastossa sekä askartelua ja pelejä. Yön yli leiri huipentuu kepparikisaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

: Luonto- ja maatilaleirillä tutustuttiin talliin ja innokkaat leiriläiset tiputtivat heinää tallin ylisiltä. Kuva: Miia Rantala

Kesän leireille on sähköinen ilmoittautuminen auki osoitteessa www.kajaani.4h.fi/lapset/leirit.

Lisätietoa leireistä voi kysyä Kajaanin 4H-yhdistyksestä ma-to klo 10–15 p. 050 5428898 tai miia.rantala@4h.fi.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Mikä

Kajaanin 4H

Kajaanin 4H on sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon lapsi- ja nuorisojärjestö, joka haluaa toiminnassaan antaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden löytää omat vahvuutensa tekemällä oppien.

Toiminnassa luodaan harrastuksen kautta turvallinen ja vastuullinen polku aktiiviseen ja kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen.

Toiminta-alueena Kajaanin lisäksi ovat myös Puolanka ja Sotkamo

.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä