Ihmiset

Yhdessä: Kaverikokkiksessa kokataan, leikitään ja kehitetään kaveritaitoja

Kaveritaitoja ovat esimerkiksi toisten huomioon ottaminen, kuuntelemisen taito sekä taito toimia ja työskennellä muiden ihmisten kanssa sekä rohkeus jakaa omia mielipiteitä ja kertoa omista tunteistaan.

Tänä syksynä Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kainuun piirin toimiston keittiössä kuuluu naurua ja ruoan tuoksu leijailee ympäriinsä. Maanantai-iltapäivisin toimistolle saapuu kaverikokkikseen eli kokkailevaan kaverikerhoon pieni ryhmä 1.–3. luokilla olevia lapsia. Kaverikokkiksessa lapsilla on mahdollisuus päästä tutustumaan uusiin kavereihin sekä laittamaan ruokaa yhdessä.

Kaverikokkis kuuluu MLL:n kaverikerhotoimintaan, jonka keskeisenä tavoitteena on kaveritaitojen kehittäminen. Kaveritaidot ovat taitoja, joita tarvitsemme, kun olemme muiden ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa. Kaveritaitojen pohjana on itsetuntemus ja myötätunto.

Kaveritaitoja ovat esimerkiksi toisten huomioon ottaminen, kuuntelemisen taito sekä taito toimia ja työskennellä muiden ihmisten kanssa sekä rohkeus jakaa omia mielipiteitä ja kertoa omista tunteistaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaveritaidot ovat tärkeitä, kun tutustutaan uusiin ihmisiin sekä pidetään yllä aikaisempia kaverisuhteita. Kaveritaitoja on hyvä opetella ja harjoitella lapsuudessa erilaisissa tilanteissa. Kaverikokkis antaa loistavan tilaisuuden päästä harjoittelemaan kaveritaitoja pienessä ja turvallisessa ryhmässä mielekkään tekemisen parissa. Kerhossa päästään yhdessä kokemaan erilaisia tunteita, kuten onnistumisen iloa.

"Oli kivaa, kun sai leikkiä erilaisia leikkejä, mutta kokkaaminen oli kuitenkin parasta."
Mira Ursin

Kaverikokkiksen pieni ryhmäkoko mahdollistaa luomaan tiiviin vuorovaikutuksen, mikä kehittää lapsen taitoa toimia osana ryhmää. Turvallisessa ympäristössä lapset pääsevät oppimaan ja kehittämään kaveritaitojaan yhteisen kokkailun sekä leikkien avulla. Ensimmäisellä kerralla kaverikokkiksessa leikittiin paljon erilaisia tutustumisleikkejä, esimerkiksi rakennettiin ystävyydenverkko. Leikin aikana lapset pääsivät tutustumaan toisiinsa ja kertomaan itsestään.

9-vuotias Mira Ursin osallistui mielellään uuteen kaverikokkikseen.

– Täällä on tosi kivaa ja hauska nähdä uusia tyyppejä. Oli kivaa, kun sai leikkiä erilaisia leikkejä, mutta kokkaaminen oli kuitenkin parasta, Mira kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaverikokkiksessa lapsille annetaan mahdollisuus päästä itse vaikuttamaan esimerkiksi millaisia leikkejä he haluavat kerhossa leikkiä. Ensimmäisellä kerralla kirjattiin yhteisiä pelisääntöjä, jotta jokaisella olisi mukavaa ja turvallista olla kerhossa mukana. Kerhon osallistujat pääsivät yhdessä suunnittelemaan, mitä ruokaa he haluaisivat tehdä kerhossa. Hyviä ideoita syntyi paljon.

– Haluaisin tehdä täällä oman pitsan, johon saan lempitäytteet eli ananasta, aurajuustoa ja kinkkua, Mira kertoo innostuneena.

Kaverikokkikseen osallistuneilla lapsilla oli selvästi hauskaa kerhossa. Kaikki lähtivät hymyissä suin kotia kohti. Seuraavalla kerralla mukana on uudet leikit ja uutta kokattavaa.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikä

Kaverikokkis

Kaverikokkis -kerhossa opetellaan kaveritaitoja, laitetaan ruokaa ja leikitään.

Kerhoon osallistujat pääsevät ideoimaan yhdessä mitä kaikkea haluavat tehdä jokaisella kerralla.

1.–3. -luokkalaisille maanantaisin kello 17.30–19.00 Kajaanin keskustassa.

Kokkikerhossa on vielä tilaa innokkaille kokkaajille. Ilmoittaudu mukaan Sari Liuski-Ursin, p.050 594 8488, sari.liuski-ursin@mll.fi.

Mira Ursin pääsi maanantaina alkaneessa uudessa kaverikokkis -kerhossa valmistamaan herkullista ja mehukasta hedelmäsalaattia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä