Ihmiset

Yhdessä: MLL:n kesäkerho työllistää nuoria

Kerhotoiminta tukee lasten ja perheiden hyvinvointia sekä lasten sosiaalisten taitojen kehittymistä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kainuun piiri palkkaa tänä kesänä kolme nuorta kesätyöntekijää. Heidän työtehtävänään on suunnitella ja toteuttaa MLL:n kesäkerhotoimintaa. Kesätyöntekijöiden saaminen toimintaan mukaan, on ollut MLL:lle iso asia.

– Kesäkerhot eivät olisi mahdollisia ilman kesätyöntekijöitä, kertoo MLL:n Kainuun piirin toiminnanjohtaja Seija Karjalainen .

Nuorten palkkaamisen on mahdollistanut Kajaanin kaupunki ja Kainuun Osuuspankki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Onneksi saimme seteleitä tänäkin kesänä, siitä iso kiitos Kajaanin kaupungille ja OP:lle, Karjalainen kiittelee.

MLL:n kesäkerho on tarkoitettu 5–8-vuotiaille lapsille ja se kokoontuu joka arkipäivä kahden viikon ajan kesäkuun alussa Sammonkadun leikkipuistossa. Kerho on kaikille avoin ja maksuton.

Kerhossa vietetään yhdessä mukavaa aikaa pelaten, liikkuen ja leikkien. Kerhossa leikitään erilaisia liikuntaleikkejä, pelataan, askarrellaan ja tehdään retkiä. Lapset saavat myös itse vaikuttaa kerhon sisältöön ja heidän toiveitaan toteutetaan kerhossa joka kerralla. Kerhossa lapset pääsevät tutustumaan toisiinsa ja uusia kavereitakin kerhosta varmasti löytyy.

Kerhoon voidaan ottaa noin kymmenen lasta kerralla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ilmoittautuneita on tullut todella hyvin, Karjalainen iloitsee.

– Jotkut päivät ovat jo ihan täynnä, mutta löytyy myös päiviä, joihin voidaan ottaa lisää lapsia, Karjalainen täsmentää.

Nuoret kesätyöntekijät toimivat ohjaajina kesäkerhossa ja suunnittelevat kerhon toiminnot MLL:n työntekijöiden tukemina. Keskiviikkoiltana kesätyöntekijät perehtyivät MLL:ään ja suunnittelivat kesäkerhon toimintaa.

– Mahtavaa päästä kesätöihin lasten pariin, toteavat Ira Sirviö , Netta Ylönen ja Amina Badanjki yksissä tuumin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Alussa on tutustumis- ja ryhmäytymisleikkejä, jotta lapset pääsevät tutustumaan toisiinsa, suunnittelevat kesätyöntekijät.

Ensimmäisellä kerhokerralla lapsilta kysytään heidän toiveitaan kerhon toiminnoista. Lapset pääsevät myös halutessaan itse ohjaamaan pelejä ja leikkejä. Tärkeää on, että lapset pääsevät osallistumaan kerhon suunnitteluun ja toteutukseen.

Kerhossa hyödynnetään luonnonmateriaaleja askartelussa ja ohjelmassa otetaan huomioon myös lasten vapaaleikki sekä ohjataan ja kannustetaan lapsia solmimaan kaverisuhteita. Myös kerhon retket suunnitellaan yhdessä lasten kanssa. Retket suuntautuvat Sammonkadun lähialueille, eivätkä ne vaadi perheiltä erityisjärjestelyjä.

MLL:n kerhotoiminta tukee lasten ja perheiden hyvinvointia sekä lasten sosiaalisten taitojen kehittymistä. Kerhosta lapset saavat onnistumisen kokemuksia ja iloa yhdessä toimimisesta pienessä ja turvallisessa ryhmässä. Kerhonohjaajien tehtävänä on tukea ja edistää lasten yksilöllisiä tarpeita kokea onnistumista sekä kannustaa lapsia ja antaa heille positiivista huomiota. Kerhossa lapset saavat ikätovereiden seuraa ja turvallisen aikuiskontaktin.

Yhdessä-palsta on tuotettu 294H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun 29Sanomien yhteistyönä. Palstalla 29kerrotaan alueellisesta järjestö-työstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä

MLL

Kesäkerhot

MLL:n kesäkerhotoiminta kesällä 2022

Kesäkerho kokoontuu 6.6.-17.6.2022 arkisin kello 9–12 Sammonkadun leikkipuistossa.

5–8-vuotiaille lapsille.

Ohjaajina toimivat MLL:n kesätyöntekijät.

Ulkopelejä, leikkiä, liikuntaa, askartelua, retkiä.

Lapset osallistuvat kerhon suunnitteluun ja toteutukseen.

Kerho on kaikille avoin ja maksuton.

Mukavaa yhdessä oloa ja uusiin kavereihin tutustumista.

MLL:n uudet kesätyöntekijät Amina Badanjki (oik.), Ira Sirviö (edessä vas.) ja Netta Ylönen pääsivät keskiviikkoiltana tutustumaan MLL:n toimintaan ja suunnittelemaan kesäkerhon ensimmäisen kerhokerran ohjelmaa MLL:n Kainuun piirin toiminnanjohtaja Seija Karjalaisen (keskellä) opastuksella.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä