Paikallisuutiset

Yhdessä: Terveellinen välipala maistuu ja puhututtaa Perheiden Pesäkolossa

Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikassa Lohtajan nuorisotalolla on vierailulla Variskankaan Martat. Vierailun teemana on terveellinen välipala. Neljä vapaaehtoista Marttaa kokkaa Pesäkolon kävijöille perinteistä vispipuuroa puolukoista ja mannaryyneistä, lämpimiä voileipiä täysjyväleivästä sekä porkkanatikkuja dipillä.

Tarjolla on myös gluteenitonta puuroa riisijauhoista ja hedelmäsoseesta sekä lämpimiä voileipiä gluteenittomasta leivästä.

Variskankaan Marttojen puheenjohtaja Tuula Kärnä vinkkaa, että tavalliseen kaurapuuroon tai muuhun hiutalepuuroon saa uutta makua marjoista, hilloista tai hedelmistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lapset tykkäävät jäisistä marjoista puuron seassa, Kärnä tietää.

Sirpa Haukijärvi-Korhonen (vas.), Tuula Kärnä, Raija Karjalainen ja Leena Berg Variskankaan Martoista olivat vierailulla Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikassa. Kuva: Variskankaan Martat

Viivi Rissanen, 1,5 vuotta, maistelee vispipuuroa ja porkkanoita hyvällä ruokahalulla ja itse syöden. Äidin mukaan Viivi tykkää yleensäkin maistella kaikenlaisia ruokia.

– Välipalaksi Viivi syö esimerkiksi hedelmiä, leipää, puuroa ja soseita, Viivin äiti kertoo.

Viivi Rissanen, 1,5 vuotta, vieraili Lohtajalla Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikassa äitinsä kanssa. Variskankaan Marttojen terveellinen välipala maistui hyvin.

– Hyvä välipala on maistuva ja hyvä syödä. Siinä on ravitsemuksellisesti hyviä asioita, kuten proteiinia, valkuaisaineita ja vitamiineja. Terveellisessä välipalassa ei ole paljon sokeria eikä kovaa rasvaa, Kärnä luettelee hyvän välipalan ominaisuuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Välipalajuomana voi olla maito, maitojuoma tai muu kalsiumin tai proteiinin lähde.

– Välipalaan kuuluu samat elementit kuin lautasmallissa, Kärnä toteaa.

Terveellinen välipalalautanen on pienoiskoossa oleva lautasmalli. Martoilta löytyy paljon vinkkejä erilaisista välipaloista.

Sirpa Haukijärvi-Korhonen näkee tärkeäksi Marttojen säännölliset vierailut Perheiden Pesäkolon toiminnassa.

– Täällä me tavataan ja kohdataan uusia ihmisiä ja tuodaan esille perheitä hyödyttäviä asioita, Haukijärvi-Korhonen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Marttojen ajatus siitä, että hyvä arki kuuluu kaikille ja pyrkimys tehdä lähityötä perheiden kanssa toteutuu Pesäkolon vierailuilla erinomaisesti.

Ariam Amine, 4 vuotta, maistelee veljensä ja äitinsä kanssa tarjolla olevia välipaloja. Veljen herkkua on vispipuuro. Ariam tykkää varsinkin porkkanoista ja siihen on hyvä syykin.

Kuuntele, kun Ariam Amine kertoo mielipiteensä porkkanoista:

Manu Keränen, kohta 3 vuotta, on tullut Perheiden Pesäkoloon viettämään yhteistä aikaa mummon kanssa. Kaksikko leikkii nuorisotalon salissa ja leikin lomassa Manu ehtii juuri ja juuri kertoa mummolle välipalasuosikistaan.

Kuuntele, mikä välipala on Manu Keräsen suosikki:

Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikassa vierailee lähes viikoittain erialojen asiantuntijoita. Kohtaamispaikassa käyvät perheet saavat itse toivoa vierailijoita sekä vaikuttaa ja osallistua itsekin Pesäkolon ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen.

Perheiden Pesäkolon aukioloajat ja -paikat löydät täältä.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä