Ihmiset

Yhdessä: Työhyvinvointia kehittämällä saadaan tulosta aikaan – jos työikäisistä jokainen liikkuisi terveytensä kannalta riittävästi, Kainuussa säästettäisiin 40–70 miljoonaa euroa vuosittain

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työssä jaksamiseen ja työhyvinvointiin on alettu kiinnittää viime aikoina entistä enemmän huomiota. Nämä asiat eivät ole itsestään selvyyksiä, ja hyvinvoivaan työntekijään satsaaminen maksaa työnantajalle monin kertaisesti takaisin.

Tämä näkyy muun muassa työn tehokkuuden lisääntymisenä, sairaspoissaolojen vähenemisenä sekä työpaikan kiinnostavuuden lisääntymisenä. Työhyvinvointiin vaikuttavat muun muassa hyvä ja motivoiva johtaminen sekä työyhteisön ilmapiiri ja työntekijöiden ammattitaito, mutta isolta osin myös työntekijöiden fyysinen kunto. Omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen kuuluu meille kaikille, ja työnantaja voi tukea omalla toiminnallaan työntekijöiden fyysisen aktiivisuuden lisääntymistä.

Poikkeusolosuhteet yhteiskunnassamme ovat lisänneet etätyön tekemistä, ja näin ollen työntekijöiden vapaa-aika on lisääntynyt. Aiemmin työmatkoihin käytetty aika on nyt pystytty käyttämään esimerkiksi vapaa-ajalla liikkumiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tutkimusten mukaan tämä on lisännyt työntekijöiden työhyvinvointia. Toisaalta he, ketkä ovat liikkuneet työmatkansa pyörällä tai kävellen, ovat joutuneet keksimään toisenlaisia tapoja pitää yllä fyysistä aktiivisuuttaan.

Voidaanko työpaikalla sitten vaikuttaa työntekijän fyysiseen aktiivisuuteen ja miten? Voidaan, ja siihen on vain mielikuvitus rajana. Osalle työntekijöistä riittää kannustimena erilaiset liikuntaedut, osalle taas toimii työmatkaliikunnan tukeminen. Osa kaipaa kenties yhteisiä lajikokeiluja, ja osaa motivoi vuosittainen kuntokatsastus.

Esimerkiksi työnantajan tarjoamalla pyörän kausihuollolla on ollut suuria vaikutuksia työmatkaliikunnan lisääntymiseen. Työnantajan tuki on tärkeä, mutta silti jokaisen meistä olisi kuitenkin löydettävä itseä motivoiva tapa liikkua ja pitää kunnostaan huolta.

Pelkästään sillä, että työikäisistä jokainen liikkuisi terveytensä kannalta riittävästi, säästäisimme Kainuun kokoisessa maakunnassa 40–70 miljoonaa euroa vuosittain.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tulevan vuoden toimintasuunnitelmia tehdessä on hyvä miettiä, miten sinun työyhteisössäsi on työhyvinvointiasiat hoidettu: mitkä asiat ovat kunnossa, ja mitkä asiat kaipaavat muutosta.

Liikunnan aluejärjestöjen Buusti360-palvelu tarjoaa työyhteisöille liikettä ja hyvinvointia valtakunnallisesti. Hyvinvointiohjelma tarjoaa yrityksille monipuolisia ja räätälöityjä palveluja liikkeen ja hyvinvoinnin lisäämiseen.

Mukana on laaja asiantuntijajoukko, josta löytyy osaajia eri työhyvinvoinnin osa-alueille. Palvelussa kartoitetaan kehitettävät osa-alueet ja suunnitellaan yhdessä tarvittavat ja toteutettavat mittarit sekä toimenpiteet.

Yhdessä-palsta on tuotettu 294H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun 29Sanomien yhteistyönä. Palstalla 29kerrotaan alueellisesta järjestö-työstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikä

Buusti360

Liikunta- ja hyvinvointiohjelma, johon osallistumalla työyhteisö saa kokonaisvaltaiset palvelut yhdestä paikasta: testauspalvelut, luennot ja työpajat, työhyvinvointipäivät ja liikuntalajikokeilut

Sopii 5–5 000 henkilön työyhteisöihin

Ammattilaiset rakentavat kokonaisuuden, ja käytettävissä on laaja asiantuntijaverkosto

Tavoitteena on, että työikäiset liikkuvat terveytensä kannalta riittävästi

Lisätietoa osoitteessa www.buusti360.fi

Työmatkapyöräily lisää fyysistä aktiivisuutta
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä