Paikallisuutiset

Vaunuttelijat odottelemassa vaunukulkueen lähtöä Kajaanin pääkirjastolla. Vaunukulkue kulki tänä vuonna Rantapuiston ja Kauppakadun kautta Raatihuoneentorille. Kuva: Suvi-Maria Tolonen

Yhdessä: Vauvan päivänä iloittiin vauvoista yhdessä

Valtakunnallista Vauvan päivää vietettiin perjantaina 29.9. Vauvan päivän tarkoituksena on kiinnittää huomio vauvoihin ja vauvaperheisiin niin työpaikoilla, palvelusektorilla kuin koko yhteiskunnassa, sillä vauvoissa on tulevaisuutemme.

Vauvan päivän taustalla on VauvaSuomi ry, ja päivää on vietetty vuodesta 2017 lähtien syyskuun viimeisenä perjantaina. Kajaanissa Vauvan päivää juhlistettiin nyt kolmatta kertaa. Tämän vuoden Vauvan päivän teemana oli ”Vauvoissa on valo”.

Vauvan päivän ohjelma oli tänä vuonna levittäytynyt aiempaa suuremmalle alueelle kaupungissa, ja ohjelmaa oli aamusta alkuiltaan asti. Päivän aikana ohjelmassa oli esimerkiksi vauvamuskareita, MamaBaby -latinotanssihetki, vauvahierontaa, vauvojen värikylpyä sekä iltasatuhetki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lounasaikaan Kajaanin seurakuntakeskuksella oli tarjolla keittolounas ja soseita vauvaikäisille. Kaikki päivän ohjelmat olivat maksuttomia. Ohjelmaa olivat järjestämässä MLL Kainuun piiri, Kajaanin seurakunta, Kajaanin kaupunginkirjasto, Kajaani Dance, Hoitola Syli, Variskankaan Martat ja Sylimetsä.

Aiemmiltakin vuosilta tuttu vaunukulkue kulki tänä vuonna Kajaanin pääkirjastolta Rantapuiston ja Kauppakadun kautta Raatihuoneentorille. Sateen uhasta huolimatta paikalle oli kertynyt pieni joukko vaunuttelijoita.

Tänä vuonna toimijoita on mukana runsaasti, ja päivän ohjelma on monipuolinen. Toivottavasti tämä palvelee myös perheitä aiempaa paremmin

MLL:n Kainuun piirin Sari Liuski-Ursin kuvasi tunnelmaa kulkueessa hilpeäksi.

– Oli mukava kävellä yhdessä. Sääennusteet lupasivat sadetta, mutta saimmekin miellyttävän syksyisen sään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanissa Vauvan päivää juhlistettiin tänä vuonna suurempana kuin koskaan aiemmin. Yhtenä järjestäjänä toiminut Liuski-Ursin oli todella tyytyväinen, että Vauvan päivän tapahtuma on laajentunut vuosien varrella.

Vauvan päivänä sai nauttia myös vauvahieronnasta Linnantauksen seurakuntakeskuksessa. Kuva: Suvi-Maria Tolonen

– Tänä vuonna toimijoita on mukana runsaasti, ja päivän ohjelma on monipuolinen. Toivottavasti tämä palvelee myös perheitä aiempaa paremmin.

Vauvan päivän juhlinnasta on muodostunut Kajaanissa jo perinne, ja toivottavasti yhteistyö eri tahojen kanssa jatkuu myös tulevina vuosina.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä