Paikallisuutiset

Avin laaja tilojen käyttöä koskeva määräys Kainuuseen vaikuttaa Kajaanin aluevaalien äänestysjärjestelyihin ja kaupungin palveluihin

Aluevaalit voidaan järjestää terveysturvallisesti, Kajaanin kaupunki tiedottaa.

Kajaanin kaupunki tiedottaa, että Pohjois-Suomen aluehallintoviraston laaja tilojen käyttöä koskeva määräys aiheuttaa muutoksia palveluissa ja aluevaalien järjestelyissä.

Sunnuntaina pidettävien aluevaalien äänestyspaikkojen järjestelyissä on otettu huomioon koronasuositukset.

Äänestyspaikoilla huolehditaan hygieniasta, turvaväleistä ja ilmanvaihdon toimivuudesta. – Äänestäjät voivat tulla äänestyspaikalle turvallisin mielin, kaupungin tiedotteessa todetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Karanteenissa tai eristyksessä olevien tulee ottaa sunnuntaina äänestämään mennessään etukäteen yhteyttä puhelimitse numeroon 044 7100 216, jolloin hänelle järjestetään mahdollisuus äänestää ulkotilassa.

Etätyösuositus ja etäkokouskäytännöt ovat voimassa

Kajaanin kaupunki on työnantajana suosittanut henkilöstölleen vähentämään fyysisiä lähikontakteja työpaikoilla ja siirtymään mahdollisuuksien mukaan etätyöhön.

Kaupunki ohjeistaa järjestämään kokoukset etäkokouksina ja noudattamaan välttämättömissä läsnäolokokouksissa tehostettuja terveysturvallisuuskäytäntöjä.

Niitä ovat tilajärjestelyt, kasvomaski, turvavälit, käsihygienia ja hyvä ilmanvaihto.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunki suosittaa kaikilla työpaikoilla henkilöstöä käyttämään lähikontakteissa kasvomaskia sekä huolehtimaan terveysturvallisesta toiminnasta.

Urheilukilpailuja ei järjestetä, kerhotoimintaa keskeytetään

Sivistystoimen ja perusopetuksen osalta yleisen koronatilanteen takia koulujen välisiä tai maakunnallisia urheilukilpailuja ja tapahtumia ei järjestetä 19.2.2022 saakka.

Varhaiskasvatuksessa avoin kerhotoiminta Silmussa on keskeytetty.

Nuorisopalveluissa rajoitetaan liikuntatilojen käyttöä osallistujamääriä rajaamalla ja vuoroja porrastamalla sekä lisätään turvallisuustoimenpiteitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yli 18-vuotiaiden ryhmätoiminta järjestetään etänä tai ulkona. Kätön nuorisotila on kiinni 19.2.2022 saakka.

Kirjasto pysyy auki tehostetuin toimin

Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksessa yleisötilaisuuksia ei järjestetä 19.2.2022 saakka.

Teatterin toiminta jatkuu pienellä näyttämöllä, jossa terveysturvallisuustoimia edelleen tehostetaan.

Kirjasto on auki ja terveysturvallisuustoimia tehostetaan. Kirjaston tiloissa järjestetään korkeintaan 10 hengen tilaisuuksia. Varattavia tiloja voi varata korkeintaan 10 hengelle. Lähiopastukset perutaan.

Kainuun museo on suljettuna korjaustöiden vuoksi, ja Kajaanin taidemuseo on avoinna henkilörajoituksin.

Kansalaisopistossa ja musiikkiopistossa aikuisten ryhmäopetus järjestetään etänä tai siirretään myöhemmin keväällä toteutettavaksi.

Kajaanin kaupungin liikuntapaikkoihin maskisuositus, Kaukavesi pysyy avoinna

Kasvomaskia käytetään pukutiloissa ja muissa yleisissä tiloissa.

Pukuhuoneissa ollaan vain tarvittaessa ja varusteet vaihdetaan mahdollisuuksien mukaan jo kotona.

Lajeissa, joissa varusteet on vaihdettava pukuhuoneessa, rajoitetaan henkilömäärää pukutilassa. Tarvittaessa käyttäjät saavat ylimääräisen pukutilan.

Joukkueet ja ryhmät eivät saa kohdata vuorojen vaihtuessa. Uusi ryhmä odottaa ulkona, että edellinen ryhmä poistuu tilasta.

Katsojat, vanhemmat ja muut henkilöt eivät tule tiloihin sisälle.

Kaukaveden saunoissa rajoitetaan asiakasmääriä ja huolehditaan etäisyyksistä.

Paloasemilla ei voi vierailla

Pelastustoimessa turvallisuusviestintätapahtumat ja ryhmien vierailut paloasemille on keskeytetty jo tammikuun ajaksi. Keskeytystä jatketaan 19.2.2022 saakka.

Koronatilanteen aiheuttamasta resurssivajeesta johtuen kaupungin palveluja saatetaan joutua rajoittamaan.

Palvelujen mahdollisista rajoituksista tiedotetaan asiakkaita erikseen.

Tietoa voi hakea eri koronasivustoilta

Koronasivustot tarjoavat tietoa kansalaisille.

Kajaanin kaupungin verkkosivujen koronainfosivustolle www.kajaani.fi/korona on koottu ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta, palveluista ja toimintaohjeista Kajaanissa.

Kajaanin kaupungin Facebook-sivu löytyy osoitteesta www.facebook.com/kajaaninkaupunki .

Kainuun koronatilanteen ajantasainen tilannetieto, tiedotteet, ohjeet ja suositukset löytyvät osoitteesta https://sote.kainuu.fi/koronainfo .

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 19.1.2022 määrännyt asiakas- ja yleisötilojen käytölle rajoituksia Kainuun maakunnan kuntien alueella 20.1.2022 alkaen.

Voimassa olevien yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien osallistujamäärien rajoitusten lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Määräys on voimassa 19.2.2022 saakka. Rajoitusten ajantasaisuutta seurataan tarkoin.

Aiemmin Kainuussa on kokonaan kielletty yli 20 henkilön yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet sisätiloissa, ja yli 50 henkilön vastaavat kokoontumiset ulkotiloissa, 6.2.2022 saakka.

Nyt tehdyllä päätöksellä lisätään rajoituksia, ja entisetkin rajoitukset pysyvät voimassa.

Velvoite torjuntatoimien tehostamisesta koskee muun muassa yleisötilaisuuksien sisätiloja, joissa voi oleskella yli 10 ihmistä samanaikaisesti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä