Paikallisuutiset

Bensan ja dieselin hinnat laskivat yhä

Hintakehityksessä arvioidaan näkyvän sekä energiakriisin tasoittuminen että vuoden alusta voimaan tulleet veromuutokset.

Bensiinin ja dieselin keskihintojen lasku jatkui edelleen tammikuussa edelliseen kuukauteen verrattuna, selviää Tilastokeskuksen tiedoista.

Energiakriisin tasoittuminen ja veromuutokset ovat laskeneet polttoaineiden hintoja tammikuussa. Kuva: Jukka Keränen

Sekä dieselin että 95-bensiinin keskihinta oli tammikuussa 1,8 euroa litralta. 98-bensiinin keskihinta oli puolestaan 1,9 euroa ja kevyen polttoöljyn 1,4 euroa litralta.

Tiistaina ysiviitosen keskihinta oli 1,836 Polttoaine.net -sivustolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen yrittäjien liikenne- ja kaupunkipolitiikan asiantuntija Sini Puntanen arvioi kommentissaan, että hintakehityksessä näkyvät sekä energiakriisin tasoittuminen että vuoden alusta voimaan tulleet veromuutokset.

Hän huomauttaa, että liikennepolttoaineiden valmisteveron alennuksen arvioitiin arvonlisäveron vaikutus huomioon ottaen laskevan bensiinin hintaa 4,4 senttiä ja dieselin 4,9 senttiä litralta. Lisäksi jakeluvelvoitteen aiottu nosto peruttiin.

– Tammikuuhun 2023 verrattuna kuluttajahintojen alenema on veronalennusta moninkertaisesti suurempi, Puntanen toteaa.

– Bensiinin ja dieselin hinnan lasku auttaa logistiikka-alaa pärjäämään ja hillitsee logistiikkakustannuksia hankalassa suhdannetilanteessa.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä