Viihde

Elviksen voimalla vihaa päin – sunnuntain dokumentti Belfastista on vahvasti paikallinen, ja siksi yleispätevä

Young Plato

Yle Teema & Fem klo 21.45

***** Vuosisatainen kauna on repinyt kotimaata. Mellakat ovat arkea, ja pommit ovat räjähdelleet myös aivan poikakoulun naapurissa. Se sijaitsee Arydoynessa, yhdellä Belfastin köyhimmistä osista. Lasten tulevaisuus ei valoisalta näytä. Kun tarinat väkivallasta ja vääryyksistä kulkevat sukupolvelta toiselle, jatkuuko vihan ketju loputtomiin? Jotain tarttis tehdä, ja rehtori Kevin McArevey ymmärtää vastuunsa.

Hän yrittää taistella epätoivoa vastaan Elvikseltä ja salilta saamallaan energialla sekä antiikin Kreikan filosofien opeilla. Jo he miettivät vihaa, itsehillintää ja kanssaihmisten ymmärtämistä. Declan McGrathin ja Neasa Ni Chianainin ohjaama dokumentti toimii juuri niin kuin lajinsa parhaat: se on vahvasti paikallinen, ja siksi yleispätevä. Sitkeän kouluhenkilökunnan opeista sopii inspiroitua Suomessakin. Ensiesitys. (Irlanti 2021)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki oikein

Sub klo 21.00

*** Joku kai voitti Lotossa eilenkin. Onkohan hän vielä ensi keväänä onnellinen? Lenka Hellstedtin draamakomediassa voitto tuo suorituspaineita Elsa Saisiolle ja Antti Luusuaniemelle . (Suomi 2018)

Babe – urhea possu

TV5 klo 13.30

**** Chris Noonanin australialaisessa eläinseikkailussa ymmärrettiin modernin työelämän vaatimukset jo liki kolme vuosikymmentä sitten: pärjääminen vaatii omien rajojen rikkomista ja tarpeen tullen uudelleenkoulutusta. Maatilan orpo Babe on kasvanut lammaskoirien parissa, mutta kun tulevaisuudessa häämöttää teuraspölkyn varjo, päättää palkintopossu ryhtyä tosissaan koiran hommiin. Tsemppiä se vaatii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maatilan monenkarvainen ja -sulkainen sakki tulee elokuvassa niin läheiseksi, että ensi jouluna saattaa jokunen kinkku jäädä hommaamatta. Jatko-osaBabe suurkaupungissa(1998) esitetään samalla kanavalla tänään klo 17.25. (Australia 1995)

Pekka Eronen

Belfastilainen Elvistä rakastava rehtori käyttää antiikin Kreikan filosofien oppeja taistelussa pessimismiä, väkivaltaa ja historian tapahtumista kumpuavaa epätoivoa vastaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä