Kotimaa

Halla-aho vastasi keskustan kritiikkiin: ''Suomessa tarvitaan aluetukia, mutta tavoitteenamme on vähentää tukiriippuvuutta''

Perussuomalaisten mielestä ainoa kestävä tapa lisätä maakuntien ja kehä kolmosen ulkopuolisen Suomen vetovoimaa, on edistää työpaikkojen syntymistä ja pysymistä siellä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi maanantaina keskustan arvosteluun, joka syntyi hänen sanottua MTV:n Uutisextrassa lauantaina, että maaseudun ihmiset haluavat elää omalla työllään eivätkä "kepulaisilla tukiaisilla".

Halla-aho pitää selvänä, että Suomessa tarvitaan maan sisäisiä tulonsiirtoja ja aluetukia.

– Meidän tavoitteenamme ei ole vähentää tukia, vaan tukiriippuvuutta. Ainoa kestävä tapa lisätä maakuntien ja kehä kolmosen ulkopuolisen Suomen vetovoimaa, on edistää työpaikkojen syntymistä ja pysymistä siellä. Myös ihmisten liikkumis- ja asumiskustannuksia on pienennettävä, Halla-aho sanoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänestä on erikoista, että maaseudun puolueena esiintyvä keskusta pitää loukkaavana ajatusta, että maakuntien asukkaat haluavat elää omalla työllään.

– Keskusta haluaa esiintyä tukirahan jakajapuolueena ja pitää sillä yllä omaa tarpeellisuuttaan maalaisten silmissä. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka edistää käytännössä politiikkaa, jolla pidetään myös maakunnat asumiskelpoisina, Halla-aho sanoi.

Perussuomalaiset peruisi maanantaina julkistamassaan vaihtoehtobudjetissa polttoaineveron ja lämmityspolttoaineiden verokorotukset eikä lopettaisi turpeen energiakäyttöä.

– Kun ottaa huomioon myös linjauksemme metsätaloudesta ja teollisuudesta, olemme hyvin maa- ja metsätalousmyönteinen puolue, toisin kuin keskusta hallituksessa, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps.) sanoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tavoitteena kaataa EU:n elvytyspaketti

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa korostuvat suomalainen työ, teollisuus ja yrittäminen. Puolue muistuttaa siinä myös tavoitteestaan kaataa EU:n 750 miljardin euron velanottoon perustuva elvytyspaketti.

– Se ei elvytä, vaan pikemminkin heikentää Suomen kilpailukykyä. Miljardeja Suomen veronmaksajien rahaa ollaan hukkaamassa Italiaan ja muualle, Tavio sanoi.

Valtiontaloutta perussuomalaiset tasapainottaisivat säästämällä vähemmän tärkeistä menoista. Esitykseen kuuluu puolueen Suomelle haitallisena pitämän ei-työperäisen maahanmuuton lakkauttaminen.

Perussuomalaiset eivät korottaisi myöskään kehitysapumäärärahoja, vaan leikkaisivat niitä. Leikkuriin joutuisivat myös ympäristöministeriön määrärahat, puoluetuki ja ministerin erityisavustajien määrä. Ylen puolue panisi säästökuurille, mikä näkyisi suoraan kukkarossa Yle-veron alennuksena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perussuomalaiset alentaisivat työn verotusta 150 miljoonalla eurolla ja lisäisivät näin ostovoimaa.

Pienyrittäjille puolue kehittäisi Viron mallina tunnetun investointivarausmallin, jossa yhteisöveroa ei tarvitsisi maksaa pienissä yrityksissä, ennen kuin voittoja nostetaan ulos.

Teollisuuden maksujen kevennykseen perussuomalaiset esittää yli 100 miljoonaa euroa.

– Näin pääsisimme kilpailukyvyssä lähemmäksi eurooppalaisia verrokkimaita, Tavio sanoi.

Kokonaisuudessaan perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti vähentäisi valtion velanottoa runsaat 100 miljoonaa euroa verrattuna hallituksen budjettiesitykseen. Hallituksen esitys on 10,8 miljardia euroa alijäämäinen.

Suurimmat säästöt perussuomalaisten esityksessä tulisivat kehitysavun puolittamisesta sekä turvapaikan hakijoiden ja pakolaisten kotouttamis- ja vastaanottomenoista.

Perussuomalaiset

Poimintoja esityksistä

Polttoaineveron ja lämmityspolttoaineiden veron korotus peruttava.

Peruttava myös kotitalousvähennyksen pienennys ja parafiinisen dieselin veroedun pienennys.

Työn verotusta kevennettävä 150 miljoonaa euroa ja pienten eläkkeiden verotusta 44 miljoonaa euroa.

Teollisuuden päästökauppakompensaatioon 60,5 miljoonaa euroa lisää.

Yksin- ja pienyrittäjille verohelpotus investointivarauksena.

Puututaan tuulivoiman ja sähkönsiirron kohtuuttomiin voittoihin.

Oppivelvollisuuden pidentämisen sijaan 22 miljoonaa euroa on käytettävä peruskoulun erityisopettajien ja pienryhmien lisäämiseen.

Omaishoidon verotukseen kevennys.

Lääkekorvausten alkuomavastuu pois pienituloisilta.

Terapiatakuu voimaan.

Ruoka-apujärjestöille 2 miljoonaa euroa.

Lisämäärärahoja poliisille, Rajavartiolaitokselle ja Tullille.

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti julkistettiin. Arkistokuvassa Jani Mäkelä (vas.), Ville Tavio, Jussi Halla-aho ja Arja Juvone
EU:n elvytysrahasto on Ville Tavion mielestä Suomelle haitallinen pikavippi, joka maksetaan takaisin tuplana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä