Viihde

Henkirikokset ovat liian tuttuja ja tarkasti mediassa puituja – true crime -sarjan uusi kausi saa kaipaamaan hienotunteisuutta

Arman ja Suomen rikosmysteerit

★★★ Tämä Arman ja Suomen rikosmysteerit -kausi saa vähemmän tähtiä kuin aiemmat.

Suomessa ei onneksi tapahdu niin kauheasti henkirikoksia, joten true crimen tekijät ovat pian kolunneet läpi kiinnostavimmat. Neljänteen Arman Alizadin juontamaan rikossarjaan on kuitenkin löydetty kymmenen uutta tapausta.

Niissä tullaan lähelle nykyaikaa ja mediassa tarkkaan puituja tapauksia. Viikko sitten esitetty ensimmäinen jakso kertoi henkirikoksesta vuonna 2006, kun julkisuudestakin tunnettu vero-oikeuden professori Kari S. Tikka löytyi tapettuna kotoaan Helsingin Punavuoresta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eliitin piirissä tapahtunut henkirikos on niin poikkeuksellista, että se järkytti laajalti. Tikalla olisi ollut lippu balettiin seuraavalle illalle.

Tapauksen käänteet ovat monella muistissa. Ihan kaikkia yksityiskohtia ei ehkä olisi ollut häveliäisyyssyistä tarpeen tietää.

Mitä tuoreempiin tapauksiin tullaan, sitä enemmän toivoo hienotunteisuutta. Ajatukset ovat omaisten puolella.

Erikoisia piirteitä ja sattumia

Toisessa jaksossa taksikuski meni kotiinsa aamuyöllä ja löysi vaimonsa kuolleena. Samassa sängyssä nukkui humaltunut laitapuolen kulkija. Mutta mitä tekemistä hänellä oli asiassa?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laihialla vuonna 2018 tapahtunut henkirikos on täynnä erikoisia piirteitä ja kummallisia sattumia. Lopulta vyyhti alkoi purkautua, ja tuomio tuli alle vuosi sitten. Tämäkin muistetaan hyvin.

Nelonen klo 21.00 ja Ruutu

Arman Alizadin juontamassa ohjelmassa käsitellään perhetragedioita, alamaailman välienselvittelyä, lähisuhdeväkivaltaa ja intohimorikoksia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä