Paikallisuutiset

Kainuussa tiistaina yhdeksän uutta tartuntaa, joista suurin osa jo karanteenissa olevilla – ilmaantuvuus nousi uuteen huippuunsa

Kainuussa todettiin tiistaina 3. elokuuta yhdeksän uutta koronatartuntaa, Kainuun sote tiedotti keskiviiikkoaamuna.

Näistä seitsemän todettiin jo karanteenissa olevilla. Uusia karanteeneja määrättiin neljätoista.

Kainuun ilmaantuvuusluku on soten tilastoissa noussut 125:een. Luku kertoo tartuntojen määrän 100 000:ta asukasta kohden edellisen 14 vuorokauden aikana. Toistaiseksi tilanne ei soten mukaan täytä leviämisvaiheen kriteereitä, vaan Kainuun pysyy kiihtymisvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL:n koronakartalla Kainuun ilmaantumisluku oli tiistaina 136,5. Siinä ovat soten mukaan mukana myös Kainuussa olevat ulkomaalaiset.

Sote: Marjanpoimijoiden testit asianmukaisia, ei altistumisia ulkopuolisille

Kainuussa todettiin maanantaina pikatestillä koronatartunta 44 ulkomaalaisella marjanpoimijalla. Kainuun sote kertoo, että sen saamien tietojen mukaan marjanpoimijaryhmän maahantulotestaus on toteutettu asianmukaisesti.

Kaikki positiivisen tuloksen saaneet marjanpoimijat on määrätty eritykseen tai karanteeniin.

Ryhmän leiripaikka on Kainuun ulkopuolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Soten mukaan kehenkään ulkopuoliseen ei ole syntynyt tartunnan leviämiseen mahdollistamaa kontaktia.

Kaksi kertaa rokotettuja ei altistustilanteessa pääsääntöisesti lainkaan karanteeniin

Kainuun sote on ottanut käyttöön uudet THL:n karanteenisuositukset. Aiemmin määrättyihin karanteeneihin ei kuitenkaan ole tullut muutoksia.

THL suosittaa 10 vuorokauden pituista karanteenia. Karanteenissa olevan pitää kuitenkin seurata mahdollisten oireiden ilmaantumista 14 vuorokauden ajan altistuksen alkamisesta ja hakeutua oireiden ilmaantuessa heti testiin.

Joissakin tilanteissa karanteenista on mahdollista päästä jo kuuden vuorokauden kohdalla, jos testitulos on negatiivinen. Soten mukaan tämän niin sanotun Exit-testauksen käyttöä rajoittaa nyt tartunnanjäljityksen ruuhkautuminen ja testivastausten saamisen viiveet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola muistuttaa tiedotteessa, että kaikkein tehokkain keino karanteenin välttämisessä on täysi rokotussarja. Kahteen kertaan rokotettuja ei pääsääntöisesti altistustilanteessa tarvitse asettaa karanteeniin lainkaan.

Rokottamattomien osalta karanteenin pituus harkitaan tapauskohtaisest, mutta suurin osa karanteeneista on tällä viikolla 10 vuorokauden pituisia.

Kainuussa voimassa olevat suositukset voi lukea Kainuun soten tiedotteesta .

Vaikka Stora Enson tartuntaryväs rauhoittuukin, oululaisten muiden koronatartuntojen määrä jatkuu korkeana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä