Paikallisuutiset

Kainuussa varmentui tiistaina yhdeksän uutta koronatartuntaa, ilmaantuvuus on nyt 100,0

Kainuussa tuli tiistaina tietoon yhdeksän koronatartuntaa, Kainuun sote tiedotti keskiviikkoaamuna. Kahdeksan on todettu kajaanilaisella ja yksi ulkomaalaisella henkilöllä.

Samalla koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa nousi tasan 100:aan. Ilmaantuvuus tarkoittaa todennettuja tartuntoja 100 000:ta asukasta kohden edeltävän kahden viikon aikana.

Neljä ollut aiemmin karanteenissa

Tartunnan saaneista neljä on aiemmin karanteenissa ollutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tartuntojen määrät ovat voimakkaassa kasvussa niin Kainuussa kuin koko maassa. Päiväkohtainen ennätys koko pandemian aikana oli Kainuussa maanantaina, jolloin todennettiin 16 koronatartuntaa.

Tiistaina myös Kainuun prikaatilla ilmeni neljä uutta koronatartuntaa varusmiehillä, ja tartunnan saaneiden määrä nousi kymmeneen.

Sote: Ei-välttämättömiä lähikontakteja vähennettävä

Epidemiatilanteen hillitsemiseksi Kainuun alueellinen koronakoordinaatioryhmä esitti tiistaina Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle (avi) kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa. Avista kerrottiin keskiviikkoaamuna Kainuun Sanomille , että se päättää asiasta viimeistään perjantaina.

Kainuun soten tiedotteessa vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola pitää olennaisena ei-välttämättömien lähikontaktien vähentämistä, muiden suojaustoimien noudattamista sekä rokottamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sairaalahoidossa olevien määrä ei ole ainakaan toistaiseksi kasvanut. Tiistaina Kainuun sote kertoi, että Kainuun keskussairaalassa on hoidossa kaksi koronapotilasta.

Kainuun soten keskiviikkoaamun tiedotteen voi lukea täältä .

Kainuun koronakoordinaatioryhmän tiedote kokoontumisrajoituksia koskevasta esityksistä on luettavissa täällä .

Kainuussa ovat voimassa seuraavat soten ohjeet:

* Lähikontaktien välttäminen ja riittävän turvavälin pitäminen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

* Kasvomaskin käyttö kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa

* Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen

* Koronavilkun käyttäminen älypuhelimessa

* Ulkomaanmatkailua suositellaan rajoitettavaksi vain välttämättömään. Kotimaan matkailussa tulee noudattaa varovaisuutta ja huomioida koronaviruksen vaihteleva alueellinen esiintyvyys. Paikallisten viranomaisten ohjeita tulee noudattaa kaikkialla.

* Yksityistilaisuuksia järjestettäessä on vahvasti suositeltavaa, että kaikissa kokoontumisissa noudatetaan lähikontaktien välttämistä ja hygieniakäytäntöjä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja. Juhlat suositellaan järjestämään ensisijassa ulkona.

* Yleisötilaisuuksia järjestettäessä edellytetään, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä