Paikallisuutiset

Kajaanissa käytössä kiihtymisvaiheen ohjeet – kouluissa kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat käyttävät maskia

Kajaanin kaupungin syksy käynnistyy kiihtymisvaiheen ohjeita noudattaen.

Keskeisiä asioita ovat huolellinen käsihygienia, lähikontaktien välttäminen sekä testiin hakeutuminen, mikäli on lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita, linjaa kaupunki tiedotteessaan. Töihin, päiväkoteihin ja kouluihin tulee mennä vain täysin terveenä.

Joukkoliikenteessä on maskisuositus. Kaupunki kehottaa tutustumaan voimassa oleviin ohjeisiin kesälomilta palatessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Peruskoulu on lähiopetuksessa, ja kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat käyttävät maskia. Päivät pyritään järjestämään niin, että oman ryhmän ulkopuolisia kontakteja tulisi mahdollisimman vähän. Toisen asteen oppilaitoksissa kaikki käyttävät maskia, ja opetus on lähiopetusta.

Varhaiskasvatuksessa lapset vastaanotetaan ja luovutetaan päiväkodin ovella tai ulkona – käytössä maskit. Henkilökunnan ulkopuolisten henkilöiden oleskelu sisätiloissa minimoidaan.

Liikuntapaikat ovat avoinna asiakkaille, mutta joitakin rajoituksia on. Tarjolla on käsidesiä, ja puku- ja pesutiloissa kehotetaan viettämään vain välttämätön aika. Kansalaisopisto aloittaa lähiopetuksena. Kajaanin ammattikorkeakoulu aloittaa lukuvuotensa pääosin lähiopetuksessa, monimuoto-opetus etäpainotteisesti. Kajaanin kaupunki noudattaa valtakunnallista etätyösuositusta.

– Toimimalla yhdessä vastuullisesti päivittäin saamme syksyn käyntiin mahdollisimman normaalisti, vetoaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen tiedotteessa.

Varhaiskasvatuksessa lapset vastaanotetaan ja luovutetaan päiväkodin ovella tai ulkona – käytössä maskit. Henkilökunnan ulkopuolisten henkilöiden oleskelu sisätiloissa minimoidaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä