Paikallisuutiset

KAO vastaa koulutuksella tuuli- ja aurinkoenergia-alan työvoiman vauhdilla kasvavaan tarpeeseen – ”Nuorille kannattaa puhua, että tällainenkin väylä on”

Tuulivoima- ja aurinkoenergia-ala vaatii erittäin paljon erikoisosaamista. Pelkästään tuulivoimaloiden suuri mittakaava edellyttää kunnossapitäjiltä laajaa osaamista ja hyvää fyysistä kuntoa. KAOlla on alkanut hanke, jonka tavoitteena on tarjota pilottikoulutusta tuulivoima- ja aurinkoenergia-alalle erikoistuville, koska vihreän siirtymän asettamat tavoitteet kasvattavat uusiutuvien energiamuotojen työntekijätarvetta kiihtyvää tahtia.

Kasvavat investoinnit tuuli- ja aurinkovoimaan vaativat alalle tuhansittain lisää uusia ammattilaisia. Voimaloiden rakentamisen ja asennuksen jälkeen myös niiden kunnossapito tulee kerrannaisvaikutuksineen työllistämään alalle Suomessa tuhansittain työntekijöitä.

KAOlla onkin käynnistetty tuulivoima-

Tämä sisältö on vain tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Muut tilausvaihtoehdot

Tilaus jatkuu tarjousjakson (1 kk yht. 1€) jälkeen voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Voit perua tilauksen milloin vain maksetun kauden loppuun.