Paikallisuutiset

Katinkullan työntekijällä todettu koronatartunta – 4 työntekijää karanteeniin

Kainuussa tiistaina yksi uusi koronatartunta, ei liity Katinkultaan.

Katinkullan työntekijällä Vuokatissa on todettu koronavirustartunta maanantaina, kertoo Kainuun Sote. Se on ensimmäinen työntekijällä todettu tartunta Katinkullassa.

Sairastunut henkilö on työskennellyt viimeksi työvuorossa 23.– 24. joulukuuta.

Soten mukaan altistumisen kannalta keskeiset paikat ja ajankohdat ovat Katinkullassa aatonaattona ravintola O’Learys kello 13 - 20, jouluaattona Katinkullan aamupala kello 8–11 ja ravintola O’Learys kello 11–15.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joulun aikana Katinkullassa havaittiin 12 tartuntaa ulkopaikkakuntalaisilla matkailijoilla.

– Tartunnanjäljityksen perusteella ei ole varmuutta, liittyykö työntekijän tapaus aiempiin ryppäisiin, vai onko kyse erillisestä tartunnasta. Karanteeniin on toistaiseksi määrätty 4 työntekijää, kertoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

Koukkari kertoi tiistaina illalla, että Kainuussa oli vahvistunut varmuudella yksi uusi koronatartunta. Koukkarin mukaan tapaus ei liity Katinkultaan. Hän ei kuitenkaan tiennyt, mistä kunnassa, minkä sukupuolisesta tai -ikäisestä ihmisestä oli kysymys. Hänen käsityksensä mukaan tapaukseen ei todennäköisesti liity altistumisia.

Katinkullan Resort Manager Pirppa Taljavirta kertoo, että Katinkullan lomakohteesta vastaava Holiday Club Resort

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asiakaspalvelutilanteissa suojausohjeet ovat tiukat, joten asiointi on meillä turvallista. Henkilökunnan kesken tiukennamme käytäntöjä entisestään ja esimerkiksi kaiken ruokatarjonnan saa myös take-awayna. Tapahtuma-aikana työskennellyttä henkilökuntaa testataan myös suoria altistuksia laajemmin, jotta voimme poissulkea jatkotartunnat.

Tapahtuma-aikana Koronavilkku-hälytyksen saaneita ohjeistetaan ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen, välttämään kontaktia toisten kanssa ja noudattamaan suojaus- ja hygieniaohjeita sekä hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.

Kainuun terveyskeskusten koronatestaukset palvelevat ajanvarauksella arkipäivisin. Kainuun keskussairaalan drive in -testaus palvelee päivittäin. Oireettomana ei lähtökohtaisesti ole tarpeen hakeutua testaukseen. Lisätietoja saa verkkosivuilta https://sote.kainuu.fi/koronainfo .

Soten mukaan varotoimet ovat tarpeen erityisesti kohteissa, joissa liikkuu suuria ihmismääriä. Alueella ovat edelleen voimassa enintään 20 henkilön yleisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitus sekä vahva suositus noudattaa lähikontaktien rajoittamista kaikissa tilanteissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueella matkailevien tulee toimia vastuullisesti ja noudattaa ohjeita ja määräyksiä. Matkailuyritysten, ravintoloiden ja muiden palvelutuottajien on myös edellytettävä asiakkailta korostetusti näiden noudattamista.

THL kertoi tiistaina, tartunnat ovat Suomessa laskussa. Suomessa on raportoitu 283 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 3 961 tartuntaa eli 2 036 tartuntaa vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Myös viikon aikana todetut tartunnat ovat laskussa. Viimeisen seitsemän päivän aikana tartuntoja on raportoitu 1 703, mikä on 555 tartuntaa vähemmän kuin edellisen seitsemän päivän jaksolla. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 2 258.

Edit kello 12.30. Lisätty THL:n tuoreet luvut.

Edit. klo 19.20. Lisätty tieto yhdestä uudesta tartunnasta Kainuussa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä